Skip to main content
Zoektips voor een kamer in Delft

Zoeken naar een kamer in Delft kan een hele klus zijn. Je moet er rekening mee houden dat het even duurt voordat je een mooie kamer, gezellig studentenhuis of appartement om te delen met vrienden hebt gevonden. Je moet veel en vaak het kameraanbod in de gaten houden, snel reageren op beschikbare woonruimtes en vooral tegen iedereen vertellen dat je op zoek bent! Hulp nodig? We geven je wat zoektips waardoor je zoektocht naar een kamer of appartement in Delft wat makkelijker wordt.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Delft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk direct naar de beschikbare kamers op de pagina kameraanbod in Delft.

Begin op tijd met zoeken naar een kamer in Delft

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch beginnen (eerstejaars)studenten pas in de zomer met zoeken naar een kamer in Delft. Tienduizenden studenten wonen al in Delft en daar komen elk studiejaar nieuwe studenten bij. De concurrentie is dus hoog. Zeker tijdens de zomermaanden. Om je kansen op een kamer te vergroten, is het daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met zoeken. Hoe eerder jij je kamer hebt gevonden, hoe beter! Maar hoe kom je dan in aanraking met de juiste kamer voor jou? Een aantal zoektips voor het vinden van een kamer loees je hieronder.

Inschrijven bij kameraanbieders in Delft

Zodra je weet dat je op kamers wilt, schrijf je dan zo snel mogelijk in bij woningcorporaties. Bij de meeste huisvesters geldt namelijk dat hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je op een kamer maakt. Veel kamers worden namelijk toegewezen op basis van inschrijftijd. Dit is ook het geval bij de zelfstandige woonruimtes van DUWO. Bij kamers in studentenhuizen van DUWO moet je meestal hospiteren en ingestemd worden door de huidige bewoners. Andere kamer- en woningaanbieders waar veel woonruimtes op staan zijn bijvoorbeeld:

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor meerdere kameraanbieders om je kans op een kamer te vergroten.

Kamernet

Kamernet is een van de grootste kameraanbieders voor studenten. Je kunt alle kamers bekijken nadat je je hebt ingeschreven bij Kamernet. Ze bieden een overzicht met studentenhuizen, kamers en appartementen. Hoe het werkt? Heel simpel:

  1. Je schrijft je in op de website van Kamernet.
  2. Je kiest je abonnementsvorm waarmee je onbeperkt kan reageren op kamers in die periode.
  3. Je reageert op de kamer die jou interessant lijkt en...
  4. Wachten op een uitnodiging! 

Inschrijven bij Kamernet is gratis. Om te reageren op kamers moet je wel een betaald abonnement afsluiten.

Een woonruimte vinden in Delft? Schakel je netwerk in!

Je hoort het overal: netwerken, netwerken, netwerken.... Je kennissenkring is superbelangrijk bij het vinden van een kamer. Vertel iedereen - ook via social media - dat je een kamer zoekt. Via vrienden, studiegenoten, kennissen en familie vind je vaak het snelst een kamer. Ook lid worden van een studentenvereniging helpt om je netwerk te vergroten. Veel studentenverenigingen hebben bovendien studentenhuizen waar alleen leden mogen wonen die lid zijn van die vereniging. Als nieuw lid maak je kans om in een verenigingshuis te gaan wonen. Benieuwd welke verenigingen er in Delft zijn? We hebben alle studentenverenigingen in Delft voor je op een rij gezet.

Social zoektips voor een kamer in Delft

Het is natuurlijk handig om op al je social media een berichtje te delen waarin je vertelt dat je op zoek bent naar een kamer. Houd het bericht kort, maar vermeld in ieder geval waar je ongeveer naar op zoek bent en wat je budget is. Word ook lid van relevante Facebookpagina’s om een kamer te vinden in Delft. Deze Facebookpagina's en -groepen kunnen je helpen om een kamer in Delft te vinden:

Tijdelijke kamers in Delft

Lukt het niet om een geschikte woonruimte vinden? Kijk dan ook naar tijdelijke kamers. Veel studenten gaan een aantal maanden op stage of maken een reis en verhuren tijdelijk hun kamer in Delft. Wanneer je al in de stad woont, is de kans groter dat je via via een kamer vindt omdat je je midden in het Delftse leven bevindt. Bevalt het je om tijdelijk op een plek te wonen? Het passen op tijdelijke woonadressen is ook een mooie kans om verschillende soorten woningen van binnen te zien en de stad snel te leren kennen doordat je in korte tijd op verschillende locaties woont! Je kunt natuurlijk ook kijken of je bij vrienden of familie kunt blijven logeren, zodat je vanuit daar verder kunt gaan zoeken.

"Ik zoek een kamer in Delft" op een ouderwets prikbord

Het lijkt misschien niet helemaalvan nu, maar zet zoveel mogelijk middelen in bij je zoektocht naar een kamer! Je hebt vast weleens een briefje zien hangen in de supermarkt, bibliotheek, hogeschool of universiteit bij jou in de buurt. Dit zijn kleine advertenties op een prikbord waar een oproep staat voor het vinden van een kamer. Maak de tekst niet te lang. Vermeld: 1) dat je op zoek bent naar een kamer in Delft, 2) hoeveel m2 je zoekt, 3) wat je wilt betalen per maand en 4) een regel over jezelf waaruit blijkt dat je betrouwbaar bent. Er zijn altijd mensen die een kamer over hebben en wie weet vind je op deze manier een superleuke woning.

Anti-kraak betekent goedkoop en flexibel wonen in Delft

Antikraak staat bekend als erg goedkoop wonen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. De kans bestaat dat je binnen een maand al weer je ruimte uit moet en veel moet verhuizen. Aan de andere kant kun je soms voor weinig geld op unieke locaties terecht komen. Lees hier meer over op onze pagina antikraak in Delft.

Is het ondanks deze tips nog steeds niet gelukt om een leuke kamer in Delft te vinden? Probeer dan bij je eerste kamer iets minder kritisch te zijn. Je woning moet fijn zijn, maar soms moet je eerst flexibel om uiteindelijk tegen je droomwoning aan te lopen. Kijk daarom ook naar alternatieve zoekopdrachten.

Verbreed je zoekopdracht naar de totale regio Delft

Staar je niet blind op een kamer vinden in het centrum van Delft. Ja, wonen in het centrum of een andere populaire buurt is leuk, maar ook enorm druk en vooral duur. Oriënteer je ook eens op het kameraanbod in plaatsen rondom Delft, zoals Rijswijk, Den Hoorn of Ypenburg. Natuurlijk wil je meteen een eigen appartement voor € 300,- om de hoek van de Beestenmarkt, maar dat is zoeken naar een speld in de hooiberg. Zoals we al eerder schreven, is het altijd makkelijker een kamer te vinden als je al in de stad (of regio) woont. Je bent dan al onderdeel van het Delftse studentenleven en zo hoor je sneller of er op een leukere plek een kamer vrijkomt.

Blijf niet eindeloos naar dat unieke studentenpaleis in Delft zoeken

Je bent op zoek naar een appartement met uitzicht over de stad? Dream big, maar blijf ook realistisch. Wees niet te kritisch bij je eerste studentenkamer. Misschien is de kamer die je vindt niet precies wat je verwacht had, maar vaak kun je later doorverhuizen naar een mooiere kamer. En je bent nou eenmaal een student, de ruimte die je thuis bij je ouders had wordt sowieso iets minder! Maar je staat aan het begin van een mooie tijd in je leven, dus wat avontuur en flexibiliteit hoort daarbij. En: als het goed is ben je tijdens je studententijd waarschijnlijk toch weinig op je eigen kamer, aangezien er in Delft altijd leuke dingen te doen zijn.

Samen of alleen zoeken naar een kamer

Samen met jouw beste vriend(in) wonen is gezellig, maar dit maakt het zoeken wel een stuk moeilijker. Er komen niet vaak twee kamers tegelijk vrij in hetzelfde pand. Ook niet elke huurappartement is geschikt om samen in te wonen en soms mag het niet eens. Als je samen wilt wonen, kun je het beste eerst op zoek gaan naar je eigen kamer. Vaak komt er in de loop van de tijd wel weer een kamer beschikbaar in een studentenhuis, en dan kan je alsnog samen met je vrienden wonen. Mocht je iets gevonden hebben, vergeet dan niet de  inboedelverzekeringen voor studenten te bekijken. 

Houd ook het kameraanbodop onze website in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief van DelftStudentenstad.nl. Dan houden wij jou op de hoogte van de laatste kamers, up-to-date studentennieuwsbijbanen en leuke aanbiedingen voor studenten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.