Skip to main content
De leukste studentenwijken in Delft

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Delft? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten wat de leukste wijken in Delft zijn voor studenten. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken in Delft voor je. Lees snel verder!

Binnenstad Delft

De binnenstad van Delft is razend populair. Waarom? Deze wijk bestaat bijna helemaal uit historische panden. Hierdoor heerst er een authentiek sfeertje en barst het van de leuke (winkel)straten en charmante steegjes. Daarbij is het natuurlijk ideaal dat alles dichtbij zit! In dit gedeelte van Delft zijn veel huizen van studentenverenigingen gevestigd. Onder andere DSC en Virgiel bezitten veel huizen in het centrum. Een fijne bijkomstigheid als je kiest voor wonen in een huis van je studentenvereniging dus ;). Geen plannen om lid te worden? Dan kun je natuurlijk ook particulier of via een studentenwoningcorporatie een kamer huren. Soms vind je een pareltje midden in het centrum voor een lage prijs, maar meestal liggen de prijzen in dit gebied aanzienlijk hoger dan in andere wijken. Onze tip: huur niet meteen de eerste kamer die je ziet, maar doe eerst wat research! Als je goed zoekt, is er altijd wel een mooi, goedkoop pareltje in het centrum te vinden… Check ook onze zoektips om voorbereid op zoek te gaan naar een kamer in Delft!

Voorhof & Buitenhof

Deze wijken behandelen we gezamenlijk, omdat ze aan elkaar grenzen en beide ongeveer hetzelfde karakter hebben. Deze wijken, gelegen aan de rand van de binnenstad, bestaan voornamelijk uit flats. De laatste jaren zijn veel studenten naar deze wijken getrokken. Dit komt doordat de buurt is opgeknapt, de ligging erg fijn is en de woonruimtes goedkoop zijn. In deze wijken worden soms ook mooie antikraakwoningen aangeboden. Interesse in antikraak? Lees dan snel ons artikel waarin we je van alles vertellen over antikraak wonen.

TU Delft

Oké, dit is natuurlijk niet echt een wijk, maar rondom de campus van TU Delft staan veel studentenwoningen. Daarnaast is de huurprijs van deze kamers niet alleen studentproof, maar is de ligging ook ideaal. Waarom? De woningen liggen precies tussen de binnenstad en de universiteit! Veel studentenwoningen rondom de TU worden beheerd door DUWO. Dit betekent dat er vaak een lange wachtlijst is voor deze woningen. Schrijf je dus zo snel mogelijk in als je kans wilt maken op een woning van DUWO.

Het Westerkwartier

Het westerkwartier ligt direct achter het station van Delft. Door de komst van het nieuwe station en de gerenoveerde wegen en huizen, is deze buurt tegenwoordig erg in trek. En dan met name onder studenten! Veel studentenverengingen pachten in deze wijk een groot aantal huizen, maar er wonen ook veel studenten die niet lid zijn bij een studentenvereniging. Huizen kunnen in deze wijk voor redelijke prijzen gekocht worden en de huurprijzen zijn ook prima te doen. Het Westerkwartier is dus echt een opkomende studentenwijk!

Kamer in Delft vinden

Nu je hebt gelezen welke studentenwijken er allemaal in Delft zijn, heb je misschien een beter idee van waar je wil wonen. Het kan best moeilijk zijn om een leuke kamer in een studentenwijk te vinden. Wij verzamelden daarom allerlei handige tips en websites om een kamer in Delft te vinden op de pagina zoektips voor een kamer in Delft. Neem ook eens een kijkje bij onderstaande woningaanbieders. Zij hebben vaak leuke kamers en woningen in gezellige wijken in Delft.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.