Skip to main content
Gemeente Delft

Bij de gemeente Delft kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Delft. Bij de gemeente Delft kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste gemeentelijke zaken als je gaat wonen en studeren in Delft voor je op een rijtje gezet.

Inschrijven bij gemeente Delft

Ga je in Delft wonen tijdens je studententijd? Dan moet je langs bij de gemeente Delft om je in te schrijven als bewoner van de stad. Je kunt je verhuizing online doorgeven met je DigiD. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract.
  • Als je bij iemand gaat inwonen: een getekende verklaring van de hoofdbewoner en een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs.
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst.

Na het inschrijven bij de gemeente Delft, word je automatisch uitgeschreven bij je oude woonplaats. Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan kan dit gevolgen hebben voor toeslagen, zoals huurtoeslag.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Delft stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of wil je bezwaar maken op een parkeerboete? Meld je klacht en/of bezwaar online. Je verzoek wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen.

Korting met de Delftpas

Met de Delftpas kun je als inwoner van Delft, maar ook als je niet in Delft woont, korting krijgen op allerlei leuke dingen. Meer dan 750 leuke dingen zijn gratis of kun je met korting boeken. Wil je de Delftpas bestellen? Op de website van de gemeente Delft vind je alle informatie.

Gemeente Delft bezoeken

Het is het beste als je van tevoren een afspraak maakt voordat je langsgaat bij de gemeente. Dat voorkomt een lange wachttijd. Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken via de website van de gemeente Delft. Houd je DigiD bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Contactgegevens gemeente Delft

Het telefoonnummer van de gemeente Delft is: 14 015. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: 0031 15 260 22 22. De gemeente is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

Tip: je kunt de gemeente Delft ook met een korte vraag via whatsapp bereiken. Stuur een berichtje naar 06 52 73 94 76 en je krijgt zo snel mogelijk antwoord op je vraag.

Adres gemeente Delft

Wil je langskomen bij de gemeente Delft? Het bezoekadres van de gemeente is:
Phoenixstraat 16, 2600 ME Delft.

Op afspraak geopend op maandag t/m donderdag van 8.30 - 17.00 uur.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Delft.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.