Skip to main content

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland. Er is een heel actief studentenleven met veel studentenverenigingen en leuke uitgaansplekken. Er zijn in Delft ook heel veel studentenhuizen en sommige staan zelfs aan de grachten. Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Delft.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Delft? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Delft

Wil of ga jij in Delft wonen? Hoe vind je dan een kamer, wat is antikraak, wat is hospiteren en hoe moet je je inschrijven bij de gemeente? Je vindt hier alle antwoorden!

Zoektips voor een kamer in Delft

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Delft? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Delft te zoeken en te vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Delft

Antikraak wonen in Delft kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Delft snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

De leukste studentenwijken in Delft

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Delft? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten wat de leukste wijken in Delft zijn voor studenten. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken in Delft voor je. Lees snel verder!

Woonruimte in Delft

Voor je op kamers gaat in Delft is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Delft

Als je naar Delft verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Delft

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.