Skip to main content
Ontdek Delft: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij Belvedere op de Beestenmarkt is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Delft eens op een andere manier! Heb je de toeristische highlights al gezien? Dit zijn volgens ons dé culturele hotspots je echt een keer moet bezoeken:

Delft vanaf het water

Geen vrienden met een boot? Ontdek historisch Delft en de eeuwenoude grachtjes en huur een rondvaartboot. De hele vaderlandse geschiedenis komt aan bod, goed voor een spoedcursus geschiedenis dus. Je kunt ook zelf een bootje huren als je liever zelf de grachten verkent.

Lijm en Cultuur

Ben je in een creatieve bui of juist op zoek naar inspiratie? Kijk eens wat er te doen is bij Lijm en Cultuur. Je loopt gegarandeerd geïnspireerd naar buiten. Heb je een writersblock of studiedip en wil je even je hersens prikkelen? Dan is dit de perfecte plek om naar toe te gaan!

Delfts Blauw

Delfts blauw, daar is iedereen mee bekend. Heb je wel eens echt Delfts blauw gezien? Neem dan een kijkje bij de Koninklijke Porceleyne Fles, of wel: Royal Delft. De Porceleyne Fles is het enig overgebleven authentieke aardewerk uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt hier Delfts aardewerk volledig met de hand geschilderd. Ook goed voor een historische bui: bezoek het Prinsenhof. Je moet er zin in hebben, maar in het Prinsenhof leer je genoeg over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst om die historisch onderlegde oom een keer te volgen. Ook leuk als verrassing als je oma een keer op bezoek komt.

De Oude Jan

Minder geschikt voor je oma, maar wel om je beste vriendin een goede indruk van het Delftse uitgaansleven te geven: de Oude Jan. Dit is een van de oudste cafés van Delft en het is er altijd zo gezellig dat je je er tot in de late uurtjes kunt vermaken.

De lekkerste appeltaart van Delft

Weer wel geschikt voor je oma (en gewoon als je een brakke dag hebt): de lekkerste appeltaart van Delft eet je bij Kobus Kuch. Dit is een van de bekendste cafés in Delft en bestaat al sinds 1988.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Ga dan ook de leuke barretjes en restaurants van Delft langs!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.