Skip to main content
Wave (waterpolo, zwemmen en triatlon)

DSZ WAVE is de studenten waterpolo-, zwem- en triatlonvereniging voor studerend Delft. DSZ WAVE telt ongeveer 250 leden waarvan een groot aantal elke week in het zwembad te vinden is. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij DSZ WAVE, want naast de sportieve activiteiten worden regelmatig buiten het zwembad activiteiten georganiseerd. Na de meeste trainingen wordt nog nageborreld in de bar van het zwembad, zo heb je volop de kans om je teamgenoten en andere leden beter te leren kennen!

Waterpolo teams DSZ WAVE

Waterpoloërs trainen minstens twee keer in de week. Er zijn vier waterpoloteams. Heren 1, 2 en 3 spelen in respectievelijk de 1e, 3e en 5e klasse district. Het vierde DSZ WAVE team bestaat uit dames 1 en beginnende heren en speelt in de Studenten Competitie. Ieder jaar wordt in januari het WAVE Winter Toernooi georganiseerd. Dit toernooi vindt twee dagen plaats en ontvangt veel enthousiaste teams uit heel Nederland. Op de zaterdagavond vindt natuurlijk een denderend feest plaats!

Zwemmen bij DSZ WAVE

Voor zwemmers is er de mogelijkheid om vijf keer in de week te komen trainen. Tijdens deze trainingen wordt toegewerkt naar de vier leukste wedstrijden van het jaar, de NSZK’s (Nederlandse Studenten ZwemKompetitie). Ieder niveau is hier welkom en plezier is minstens even belangrijk als het neerzetten van prestaties. Naar goed gebruik wordt iedere wedstrijd dan ook afgesloten met een groot feest. Ook wordt er door DSZ WAVE’ers deelgenomen aan de verenigingscompetitie (natuurlijk kan je dit ook blijven doen bij je oude vereniging) en verschillende andere wedstrijden.

Triatlon bij DSZ WAVE

Naast in het water is er ook een groep die regelmatig op het droge traint. Naast de zwemtrainingen is er één maal per week een hardlooptraining op dinsdagavond. Verder gaat er ook regelmatig een groep samen fietsen. In de zomermaanden wordt er individueel en in teamverband deelgenomen aan diverse triatlonwedstrijden. DSZ WAVE heeft op moment een team uitkomend in de 2e divisie. Bovendien organiseert DSZ WAVE één keer per jaar een zwemloop, een wedstrijd waarbij ruim 100 deelnemers starten voor 500 meter zwemmen en vijf kilometer hardlopen.

Contact DSZ WAVE

Weteringlaan 1
Delft

secretaris@dsz-wave.nl
www.dsz-wave.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.