Skip to main content
S.W.V. Plankenkoorts (windsurfen)

Studenten Windsurf Vereniging Plankenkoorts is in 1981 in Leiden opgericht als één van de eerste surfverenigingen van Nederland. Ondertussen is de vereniging, met meer dan 600 leden, uitgegroeid tot de grootste studenten windsurfvereniging van Nederland!

Windsurfcentrum in Leiden

In Leiden beschikt Plankenkoorts over een windsurfcentrum aan het Valkenburgse meer. Voor iedereen die nog nooit of weinig gesurft heeft, hebben zij hier wetsuits en surfmateriaal liggen van de vereniging. In de maanden april tot en met oktober wordt hier drie keer per week windsurfles gegeven door ervaren “PK’ers”. Als je al een beetje kan surfen, kan je zelfstandig gebruik maken van dit materiaal. Daarnaast is er op het windsurfcentrum een kleedkamer en er staan wat banken zodat je na het surfen een biertje kan drinken met uitzicht over het meer. In de zomer wordt er vaak gebarbecued, gechilld en op de trampoline gesprongen.

Windsurfstalling en surfbussen in Delft

De drie, dubbel verhoogde, dubbel verlengde, surfbussen met plek voor 7 man en 15 surfsetjes zijn dan ook de trots van de vereniging! Zodra het in Nederland waait, brengen de PK Voortwaarts, PK Golf of de PK Piraat je naar spots als het Oostvoornse meer, Brouwersdam, strand Horst, Ouddorp, de Maasvlakte II, Hoek van Holland, Scheveningen, Kijkduin, IJmuiden of Wijk aan Zee.

Daarnaast kun je deze bussen ook gebruiken om op trip te gaan, naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Denemarken of zelfs Marokko!

Studenten Windsurf Vereniging Plankenkoorts

Windsurfactiviteiten

De vereniging organiseert door het jaar heen een aantal grote windsurfevents. Bijvoorbeeld de Battle of the Generations (windsurfwedstrijd op zee tussen oud-leden en huidige leden) en de beginnerskampen (een weekend lang surfen en chillen bij een meer in Nederland). In de winter, als de meren dichtgevroren zijn, wordt er ook geijssurfd.

Golfsurfen en andere activiteiten

Naast windsurfen, wordt er binnen de vereniging ook gegolfsurft. Het kan immers niet altijd waaien. Voor beginners beschikken ze over een aantal surfboards. Ook golfsurftrips naar binnen- en buitenland komen regelmatig voor. Elke kerstvakantie vertrekt er bijvoorbeeld een grote groep PK’ers naar Portugal om daar te genieten van het lekkere weer en mooie golven!

Mochten er nou geen golven zijn én geen wind, zelfs dan hoef je je binnen Plankenkoorts niet te vervelen. Ze beschikken namelijk over een krachtige lier zodat ze op zulke dagen nog lekker kunnen wakeboarden.

Borrelen, Feesten en Festivals

Natuurlijk is er naast al dit surfen ook wel eens behoefte om lekker warm binnen te zitten. Elke donderdagavond borrelen ze in café De Kurk in de Kromstraat in Delft. De Kurk ligt middenin het centrum van Delft en is daarom ook voor Leidse leden goed te bereiken vanaf het station. Op de borrels worden de surftrips gepland en er vinden allerlei activiteiten plaats. Bij Plankenkoorts houden ze op zijn tijd wel van een dikke party! Deze worden een aantal keer per jaar georganiseerd, vaak in Leiden.

Vele van jullie zullen ook wel eens gehoord hebben van MadNes festival. Dit surf-, skate- en muziekfestival op strand Nes op Ameland is een aantal jaar geleden door een aantal PK’ers gestart. Ondertussen komen er elk jaar duizenden bezoekers op af. Plankenkoorts organiseert daar nog steeds de windsurflessen.

Organisatie

Om de vereniging draaiende te houden en alle vette activiteiten mogelijk te maken, zijn er binnen Plankenkoorts ongeveer 15 verschillende commissies. Deze commissies staan voor iedereen open en zijn een hele leuke manier om leden op een andere manier te leren kennen. Natuurlijk is het ook erg leerzaam en heel leuk om bijvoorbeeld aan de website te klussen, het vereningsblad de Katapult te schrijven, verenigingskleding te ontwerpen, windsurfles te geven, sponsors binnen te halen, aan de bussen te klussen of (windsurf)activiteiten te organiseren! In de Homespot is een ruimte waar het bestuur en commissies kunnen eten en vergaderen. Deze ruimte wordt ook gebruikt om na het surfen nog een filmpje te kijken en een biertje te drinken. Daarnaast is hier ook de mogelijkheid om je surfspullen te repareren als er iets kapot is gegaan. Dit wordt gedaan in het shapehok en hier kan je leren met onder andere epoxy te werken.

Lid worden?

Is Plankenkoorts jouw vereniging? Schrijf je dan snel in! Voor het geld hoef je het niet te laten. Voor € 85,- euro per jaar kan je van al het bovenstaande gebruik maken en zoveel windsurfen als je wilt! Inschrijven kan natuurlijk tijdens de El Cid en de Owee, maar ook nog tijdens de rest van het jaar via de website. Heb je nog vragen over het lidmaatschap bij Plankenkoorts? Mail dan de secretaris: secretaris@plankenkoorts.com

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn bij deze vereniging? Lees dan ook het interview met Plankenkoorts!

Contact Studenten Windsurf Vereniging Plankenkoorts

Leeghwaterstraat 356
2628 LX Delft
plankenkoorts.com
info@plankenkoorts.com

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.