Skip to main content
Studenten Techniek in Politiek (gemeenteraadspartij)

Studenten Techniek In Politiek (STIP) is een gemeenteraadspartij in Delft, door studenten, en voor alle Delftenaren. STIP is in 1993 opgericht om de stem van studenten in de gemeenteraad te laten horen en samenwerking tussen de TU Delft en de gemeente te verbeteren, en inmiddels hebben we 4 zetels in de gemeenteraad en leveren we de wethouder op Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening. STIP is daarmee uniek: wij zijn de enige studentengemeenteraadspartij in Nederland met een wethouder.

Successen STIP

De afgelopen jaren heeft STIP er onder andere voor gezorgd dat er meer dan 2300 studentenwoningen bijgebouwd zijn, dat er nauwelijks beperkingen door sluitingstijden zijn voor cafés en sociëteiten, dat er een tram door het Mekelpark gaat lopen, dat technostarters bij YES!Delft aan de slag kunnen en dat je overal mag fietsen in de binnenstad.

Programma

Kennis is de kracht van Delft, en daarom staat de kenniseconomie voor STIP centraal. Het ondersteunen van innovatieve startende ondernemers is goed voor de hele stad. STIP wil ook een aantrekkelijk cultuuraanbod om Delft levendig te houden; slim duurzaam beleid waarbij de stad gebruik maakt van de Delftse kennis; ruimte voor de Delftenaar, zowel op de woningmarkt als in de openbare ruimte; en een bereikbaar Delft, juist met de fiets en het openbaar vervoer.

Contact STIP

Fractiesecretariaat
Markt 87 (stadhuis)
2611 GS Delft

stip@delft.nl
www.stipdelft.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.