Skip to main content
Johannes Calvijn (christelijk)

Vriendschap en verdieping. Bruisend en gesmeerd! Leven en het evangelie. Wat zei je ook alweer? Een intiem gesprek, een verre reis. Groot in het klein.

Onderdeel van C.S.F.R. 

Johannes Calvijn, dispuut van de landelijke C.S.F.R., een christelijke studentenvereniging. Een vereniging van uitersten: klein van aantal en groots van allure. Landelijk telt ze 800 leden, in Delft 90. Men vindt er kringen rondom de Bijbel of een of ander onderwerp; daarnaast borrels, lezingen, nachtelijke Huishoudelijke Vergaderingen, weekenden en reizen naar gebieden als Noorwegen en Transsylvanië.

Jij en Johannes Calvijn

Hoe heet je? Wat doe je? En verder komt het niet. Anoniem. Dat ben je in de studentenwereld. Op JC tref je mensen die betrokken zijn en geïnteresseerd. Wie ben je? Waarom doe je dit? We ontmoeten elkaar op kringen, bij maaltijden, sportactiviteiten, het jaarlijkse galadiner, de landelijke conferenties en muziekdagen, en ga zo maar door. Een avond per week, minimaal.

Samen van God

De een heeft het van de ander, en samen hebben ze het van God. Zo gaat dat. Op JC bestuderen we samen onze grondslag: de Bijbel met de eenheidsformulieren. Wie ben ik? Wie is als Hij? Samen zoeken naar overtuiging voor je leven. Op een lezing en op een studiekring. Praten over wat je zoekt. En of je gevonden bent.

Op JC regelen zij dingen. In commissies en in bestuursfuncties. Wil je écht weten wat het is om een voltallige vereniging aan te sturen? Of om een grootschalige activiteit op touw te zetten? Ontplooi je en organiseer een Buitenlandse Reis of een Lustrum!

Kennismaken met JC

Altijd! In augustus is de OWee. Elke avond kun je dan komen eten en de rest van de avond verveel je je niet. Tijdens de borrels vindt je die mensen waar je in dit verhaal al even kennis mee maakte.
Zeg je: ‘ik wil écht de hartklop van deze vereniging voelen’, meld je dan aan voor de WWee, de welkomstweek, direct volgend op de OWee. Een fantastische week vol fantastische festiviteiten, waarin je werkelijk elk facet van de vereniging proeft en op waarde leert schatten.

Contact Dispuut Johannes Calvijn

Postbus 288
2600 AG Delft

bestuur@csfr-delft.nl
www.csfr-delft.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.