Skip to main content
Groover (jazz)

D.S.J.V. Groover is de studenten jazzvereniging van Delft en is opgericht op 21 november 2006. Groover is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met bijna 300 leden, die jazz en alle aanverwante stijlen, als funk, latin, soul, fusion en blues spelen. Groover huist haar activiteiten in ’t pand, Brabantse Turfmarkt 9, waar iedere woensdag een jamsessie/borrel wordt gehouden. Dit jaar viert Groover haar 10e levensjaar en dat betekent dat er in het voorjaar van 2016 een lustrumweek zal zijn met allerlei feestelijke activiteiten!

Groover is het platform voor muzikanten 

Groover heeft een eigen bigband (de Groover Big Band), a cappella jazzkoor (Vocalzz) en een latinband (Él Ultimo Mambo), die onder begeleiding van een dirigent of handcoach wekelijks repeteren en vele optredens geven in en rondom Delft. Daarnaast biedt Groover een platform voor muzikanten om een eigen combo op te richten. Op dit moment zijn er zo’n 15 bands die regelmatig repeteren en optreden.

Voor beginnende en gevorderden muziekliefhebbers

De vereniging wordt gekenmerkt door de open sfeer, waarbinnen beginnende muzikanten zich kunnen ontwikkelen en veel van andere leden kunnen leren, terwijl de gevorderden aan hun trekken komen op de professionele workshops. Het niveau van de leden varieert van absolute beginner tot conservatoriumstudent. Al met al is Groover dé ideale plek om andere muziekliefhebbers te ontmoeten tijdens de vele activiteiten en borrels, gezamenlijk muziek te maken en je verder te ontwikkelen op muzikaal gebied.

Activiteiten Groover

Iedere woensdag is er een besloten jamsessie/borrel op ’t pand, behalve de laatste woensdag van de maand: dan wordt er gejamd in café de Klok (Oude Delft 99). Deze jam is open voor iedereen en de perfecte gelegenheid om de sfeer van Groover te komen proeven. Daarnaast worden er workshops en lezingen georganiseerd op ’t pand of bij Unit Cultuur, de cultuurafdeling van de TU Delft. Verder organiseert Groover een aantal open feestjes per jaar: zoals Jazzclub in het Floratheater en Just Jazz in Theater de Veste, dat afgelopen jaar meer dan 1100 bezoekers trok! Ook was er een Groover Stage te vinden op festivals in Delft als 'A Day of Wonder' (International Festival of Technology) en Jazz Festival Delft, waar bands van Groover en externe artiesten optraden.

Contact Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover

Brabantse Turfmarkt 9
2611 CD Delft

info@grooverjazz.nl
www.grooverjazz.nl
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.