Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Delft zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Delft? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Delft!

AEGEE Delft

AEGEE-Delft is de avontuurlijkste studentenvereniging van Delft. Met vele activiteiten in Delft en in meer dan 150 steden in Europa is er altijd wat te doen. Met AEGEE haal je meer uit jezelf en uit je studententijd, en maak je vrienden voor het leven!

D.S.V. Nieuwe Delft / D.S.S. De Bolk

D.S.V. "Nieuwe Delft" staat bekend onder de naam: 'de Bolk'. Het is een vereniging waar de bar altijd open is, je al je mede-leden kent of leert kennen en waar wekelijkse activiteiten plaatsvinden. Lees hier meer.

De Koornbeurs

De Koornbeurs is behalve een befaamd gebouw, bovenal een vereniging, een vereniging waar een bepaald gevoel bij past.Met een grote diversiteit aan soorten leden. Lees hier meer over deze studentenvereniging!

Delftsch Studenten Corps

Het Delftsch Studenten Corps, kortweg DSC, is een van de grootste studentenverenigingen van Delft. Dit zorgt niet alleen voor heel veel gezelligheid, maar ook voor een grote diversiteit aan vele activiteiten.

Delftsche Studenten Bond

De Delftsche Studenten Bond is dé vereniging om van je studietijd een studententijd te maken. Knallende feesten, leuke activiteiten en vrienden maken van allerlei studies, opleidingen en leeftijden.

Delftsche Zwervers

Delftsche Zwervers is een van de kleinste studentenverenigingen in Delft. De borrelavond is op donderdag en kenmerkt zich door een persoonlijke, intieme sfeer. Lid worden van deze vereniging? Lees hier meer.

Nova

NOVA is een studentenvereniging met circa 650 leden. NOVA heeft geen ontgroening en geen verplichtingen. Wil je meer weten over deze studentenvereniging? We hebben de belangrijkste informatie op een rij gezet.

Sint Jansbrug

De Delftse Studenten Vereniging Sint Jansbrug bestaat al meer dan 60 jaar. De vereniging staat los van een maatschappelijke of religieuze positie. Sint Jansbrug wordt gekenmerkt door haar open-minded visie. Interesse? Lees meer.

Virgiel

Met ruim 1700 leden is de K.S.V. Sanctus Virgilius de grootste studentenvereniging van Delft. De hoofddoelstelling is haar leden op sportief, cultureel en sociaal gebied te ontplooien. Lees er hier meer over.

Wolbodo

Wolbodo is een Delftse gezelligheidsvereniging, maar is eigenlijk gewoon een grote vriendengroep met een eigen bar. 3 x per week heeft Wolbodo een open eettafel met privé kok. Lid worden? Lees hier meer over Wolbodo.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.