Skip to main content
D.S.V. Nieuwe Delft / D.S.S. De Bolk

Geschiedenis

De Bolk, de naam van het gebouw, is de naam waaronder we bekend staan, maar onze officiële naam is D.S.V. Nieuwe Delft. Rond 1960 was er een grote nieuwe instroom aan studenten in Delft wat vroeg om de oprichting van meer verenigingen. Dat is wanneer “Nieuwe Delft” is opgericht door oude leden van DSC. Vandaag de dag blijven daarvan slechts een aantal tradities van over; we ontgroenen onze eerstejaars al heel lang niet meer. Onze vereniging verandert erg mee met onze leden, waarvan we er ongeveer 150 hebben.

Activiteiten

Door het jaar heen organiseren onze leden vele activiteiten, of ze nou deel zijn van een commissie of niet. Bijvoorbeeld: BBQ, Gotcha (een speciaal tikkertje spel dat we de eerste maanden van het collegejaar spelen), Kerstdiner, Wintersport, veel thema feestjes en borrels, ledenweekend (gaan kamperen en rondhangen met alle leden), LAN party, film marathon, Kookwedstrijd, BlikBierBorrel, Archery Tag en schilderen met Bob Ross. We hopen al onze leden te kunnen helpen met wat ze ook maar willen organiseren.

Onze leden

We hebben veel verschillende leden. De meesten zijn Nederlands, maar we hebben op het moment heel wat internationale leden en we staan open voor alle nationaliteiten. Echter blijft onze voertaal Nederlands. Ze spelen D&D, luisteren Russian Hard Bass, schilderen, drinken bier, drinken geen bier, spelen spelletjes, zeilen, bewerken hout, maken cocktails, studeren hard en zijn lid van commissies.

Bijzondere informatie

Een van de geweldige dingen van de Bolk is dat onze leden veel dingen zelf doen. We hebben een open eettafel die wordt bereid door onze eigen leden van maandag tot en met donderdag. Je kan je aanmelden via noms.debolk.nl. Daarnaast is er een commissie die grote aantallen tosti's zelf maakt door het jaar heen. Ze variëren veel in recepten (die ze zelf bedenken) en zijn te bestellen als snack aan de bar.

Zeilen

Veel van onze leden zijn actief bij de “Vereniging Vrienden van Trui”. Zij hebben een Botter die ze zelf onderhouden en zeilen het hele jaar door. Kijk voor meer informatie op: bu130.nl.

Zusjes verenigingen

We zijn deel van een verbond van gelijksoortige verenigingen in Nederland genoemd ZEUS. We bezoeken elkaar voor feestjes en activiteiten en op die manier ontmoeten we veel meer mensen en bezoeken we veel andere plekken dan slechts onze eigen sociëteit.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Delftse Studentenvereniging Nieuwe Delft

Buitenwatersloot 1-3
2613 TA Delft

info@nieuwedelft.nl
debolk.nl
@dsv.nieuwebolk

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.