Skip to main content
Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach (zeilen)

D.S.W.Z. Broach is de studenten-wedstrijdzeilvereniging van Delft. Sterker nog, Broach is zelfs de enige studentenvereniging in Nederland die zich richt op wedstrijdzeilen. Bij geen andere studentenzeilvereniging staat het wedstrijdzeilen zo hoog in het vaandel. Door deze insteek is Broach een vereniging van zeer fanatieke en enthousiaste zeilers.
Als vereniging concentreert Broach zich op het zeilen van wedstrijden op alle niveaus, variërend van studentenwedstrijden tot wereldkampioenschappen.

Broach biedt een unieke combinatie van actief zeilen tot topzeilen in combinatie met gezelligheid. Houdt jij van zeilen, dan is Broach gedurende jouw studietijd een ideale plek om te vertoeven.

Vloot D.S.W.Z. Broach

Met een vloot van maar liefst drie J22 kielboten, een Dart 18 catamaran, een F18 catamaran en twee Laser zwaardboten die het hele jaar door in wedstrijdconditie zijn, geeft Broach studenten uit Delft en omstreken de mogelijkheid om betaalbaar wedstrijden te zeilen met het beste materiaal.

Betaalbaar wedstrijdzeilen voor iedereen

Als zelfstandige sportvereniging geeft Broach studenten de gelegenheid te wedstrijdzeilen op elk niveau. Of je nu wedstrijdjes wilt varen in het weekend, wilt trainen voor een wereldkampioenschap of gewoon beter wilt leren zeilen, Broach maakt het mogelijk. Door in verenigingsverband meerdere wedstrijdboten te onderhouden is het mogelijk wedstrijdzeilen voor iedereen betaalbaar te houden en toch topkwaliteit materiaal beschikbaar te hebben.

Feesten en activiteiten

Naast zeilen is uiteraard ruimte voor gezelligheid. Per slot van rekening is Broach wel een studentenzeilvereniging. Zo wordt er elke week geborreld (alcoholvrij voor de topteams) en zijn er regelmatig feesten en activiteiten, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Broach Speciaal Bier Festijn (BSBF) en het kerstdiner.

Ontwikkelen van organisatorisch talent

Mocht je na het zeilen nog barsten van de energie, dan zijn er genoeg commissies waarin jij bijvoorbeeld je organisatorische talenten kan ontwikkelen. Zo wordt er elk jaar een matchrace-evenement georganiseerd in de Kolk, de Slag om Delft genaamd. Hierbij strijden ongeveer tien deelnemende teams een-tegen-een in de Zuidkolk van de Schie. Elk jaar weer zorgt dit voor spanning en sensatie op dit kleine stukje vaarwater. Ben jij meer van de feesten, dan kan jij bijvoorbeeld in de Akcie (activiteitencommissie). Toch een klusser? Dan is de vlootcommissie de ideale plek, van lamineren en epoxy tot aan houtbewerking het komt allemaal langs tijdens het in topconditie houden van de vloot.

Contact Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach

Mekelweg 8
2628 CD Delft

bestuur@wedstrijdzeilen.tudelft.nl
www.broach.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.