Skip to main content
Delftsche Studenten Roeivereniging Laga (roeien)

Roeien is de studentensport bij uitstek! Wanneer je in Delft langs het water fietst zie je tientallen roeiboten voorbij varen. De D.S.R.V. “Laga” is de oudste roeivereniging van Delft en behoort met meer dan 600 leden tot een van de grootste verengingen van de stad. Vroeger moest je lid zijn van het DSC om bij Laga te kunnen roeien, maar sinds 1998 is Laga open voor alle studenten.

D.S.R.V Laga succesvolste roeiverenigingen

Ook in Nederland staat Laga bekend als een van de succesvolste roeiverenigingen uit de nationale roeigeschiedenis. Zo zijn de eerste Gouden Medailles ooit, die Nederland in 1900 op de Olympische Spelen won, door twee Lagaaiers binnengehaald. Maar ook op dit moment behoort Laga tot de top. Zo roeide er op de Olympische Spelen in Beijing in 2008 een Lagaaier mee en lag er in 2012 in Londen een Lagaaier aan de start. Bovendien heeft Laga in 2013 de overwinning gepakt op Henley Royal Regatta tegen Harvard University.

Het hoogtepunt van afgelopen tijd is de overwinning van Mirte Kraaijkamp op de WK in Zuid Korea. Maar ook nationaal is Laga goed bezig. Zo won Laga niet alleen de allereerste Varsity, de belangrijkste roeiwedstrijd onder studenten, maar had zij ook in de afgelopen vier jaar twee keer de snelste zware eerstejaarsacht.Het hele jaar door wordt er hard getraind om altijd met de Nederlandse en internationale top mee te kunnen varen.

Monumentaal botenhuis Laga

Laga staat bekend om haar schitterende monumentale botenhuis. Dit pand ligt - tussen het station, de TU en de binnenstad van Delft - op een fantastische locatie: Nieuwelaan 53. Wanneer je op het terrein van Laga komt, leidt de wenteltrap je naar het dakterras. Dé perfecte plek om na het roeien met je ploeggenoten een drankje te drinken in de zon. Naast het zonnige dakterras bevindt zich de raceroeikamer. Hier wordt iedere dinsdag en donderdag gezellig gegeten tussen de foto’s en trofeeën die hen herinneren aan overwinningen in het verleden.

Roeien op alle niveaus

Op Laga kun je roeien op allerlei niveaus. Zo zijn er wedstrijdroeiers die dagelijks op het water te vinden zijn, maar ook roeiers die je vooral met goed weer op het water spot. Het maakt op Laga niet uit hoe vaak je wilt trainen, iedereen vindt wel een passende ploeg. Als eerstejaars maak je tijdens de opvangperiode, de eerste 6 weken van het jaar, kennis met het roeien en de sfeer bij Laga.

Wedstrijdroeien of jaarploeg

Na de opvangperiode periode kun je kiezen of je mee gaat doen aan de selectie van de wedstrijdploegen of dat je samen met jaargenoten een ploeg vormt. Je kunt natuurlijk ook als stuur een ploeg over de finish schreeuwen. Later in je Laga carrière kan je een ploeg de fijne kneepjes van het roeien leren en ze als eerste over de finish leiden.Hoe fanatiek je ook gaat roeien; samen met je ploeg ga je naar trainingskampen, feestjes en wedstrijdweekenden, waarbij je vriendschappen opbouwt die je de rest van je leven bij zullen blijven.

Het mooie van roeien is dat de wedstrijden plaatsvinden door heel Nederland. Stiekem heb je dus gedurende het jaar door heel veel kleine vakanties met je ploeg. Tijdens deze wedstrijden roei je tegen ploegen uit heel Nederland, kun je andere ploegen aanmoedigen vanaf de kant en wordt de dag afgesloten met veel gezelligheid.

Activiteiten en evenementen

Naast roeien biedt Laga ook andere activiteiten en evenementen die door en voor Lagaaiers worden georganiseerd. Bij de eettafel op dinsdag en donderdag kunnen Lagaaiers met een culinair talent hun ei kwijt. Daarnaast worden er door het jaar heen een aantal feestjes en diners georganiseerd. Ook organiseert Laga ieder jaar een van de grootste roei evenementen van Nederland: de OC&C Ringvaart Regatta. Deze 100 kilometer lange roeiwedstrijd om de Haarlemmermeerpolder wil je ééns in je Delftse studentenleven gedaan hebben.

Sinds 2013 organiseert Laga een succesvolle nationale roeiwedstrijd, de Damen Raceroei Regatta. Tevens gaat er ieder jaar een grote groep Lagaaiers naar Venetië om een wedstrijd op het Grand Canal te roeien: de Vogalonga. Buiten deze mooie roeitocht door de Venetiaanse grachten om is er tijd om samen met andere studentenroeiverenigingen de stad te verkennen. Verder organiseert Laga ieder jaar een Jeugdroeikamp. Op dit Jeugdroeikamp wordt voor kinderen tot 17 jaar een combinatie van een vakantie en roeien aangeboden. Als je ook je organisatorische of andere talenten wilt ontwikkelen, kan je in één van de vele commissies bij Laga aan de slag.

Kennis maken met Laga

Tijdens de OWee willen wij jou laten zien wat Laga is. Dus kom vooral langs, geniet van de sfeer en maak je eerste roeihalen! Heb je vragen? Bezoek dan onze website laga.nl of stuur een mailtje naar owee@laga.nl.

Contact Delftsche Studenten Roeivereniging Laga

Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

owee@laga.nl
www.laga.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.