Skip to main content
Delftsche Studenten Bond

De Delftsche Studenten Bond bestaat al ruim 120 jaar en is de plek waar je van je studietijd een studententijd maakt! We zijn uniek in Delft door onze hechte structuur, onze prachtige en grote sociëteit Tyche en onze mentaliteit: gelijkwaardigheid.

Waarom zou jij lid willen worden?

→ Jouw lidmaatschap zal volstaan van knallende feesten, sportieve en leuke activiteiten: van voetbaltoernooien tot open podia.

→ Je komt in aanraking met leden van allerlei studies en leeftijden. Tweedehands boeken overnemen of hulp nodig? Ouderejaars schieten je graag te hulp!

→ Onze leden staan bekend om hun enthousiasme en grootse plannen. Wil jij commissie doen of je ontplooien in de muziek, toneel of sport? Bij ons kan dat!

→ Zoek jij een kamer? Wij hebben tientallen huizen waar door het jaar kamers vrij komen.

Geïnteresseerd in...?

Onze structuur

De DSB is een middelgrote vereniging van rond de 350 leden. Alle leden zitten in groeperingen met mensen uit verschillende jaargangen en studies. Met die groep doe je het hele jaar leuke dingen zoals twee keer in de week borrelen op onze sociëteit en op weekendjes, wintersport en zomervakantie gaan. Die leden worden je beste vrienden die tot lang na je studententijd belangrijk voor je zullen zijn.

Jouw ontplooiingskansen

Bij ons is er dus veel interactie tussen jongere- en ouderejaars. Naast je aan te sluiten bij een groepering, kan je vanaf je eerste jaar direct actief worden bij een ondervereniging. Denk hierbij aan voetbal, klimmen, bier brouwen, fietsen, schieten, zingen en spelen in een bandje. Of wil je commissie doen? Bij de DSB worden veel activiteiten georganiseerd, en ook voor de eerstejaars is er ruimte om dingen te ondernemen. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Het combineren met je studie

Onze introductieperiode is zo samengesteld dat je de vereniging en haar leden snel leert kennen. Daarnaast helpt een commissie vanuit de vereniging, de Eerstejaarscommissie, jou met het vinden van je plek en het plannen van je studie. Zo valt het studentenleven goed te combineren met het studeren.

Onze waarden

Wij hechten veel waarde aan onze leden. Wij geloven in de gelijkwaardigheid van leden. Als eerstejaars voel je je daarom snel thuis tussen de ouderejaars.

Heb jij vragen of wil jij alvast je interesse doorgeven? Mail naar owee@delftschestudentenbond.nl en wie weet tot ziens!

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Deltsche Studenten Bond

Oude Delft 123
2611 BE Delft

oweedsb.nl
delftschestudentenbond.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.