Skip to main content
Delftsch Studenten Muziek Gezelschap Apollo (studentorkest)

Het studentenorkest "Apollo" bestaat al meer dan 160 jaar! Zo lang al sluiten jaar op jaar enthousiaste studenten zich aan om samen muziek te maken. Door een goede combinatie van muziek en een gezellig verenigingsleven weet Apollo een prima niveau te handhaven en een steeds grotere groep mensen aan te spreken.

Activiteiten Apollo

Elke maandagavond komen de orkestleden bij elkaar voor de wekelijkse repetitie, onder leiding van dirigent Dick Verhoef, die wordt afgesloten met de Apolloborrel. Daarnaast worden repetitiedagen en weekenden georganiseerd met veel muziek en veel gezelligheid.

Amitieuze studenten

De orkestleden houden de eer van de ambitieuze student hoog, door studie en het DSC te combineren met het ondernemen van inspirerende en uitdagende projecten. Apollo voert elk jaar twee concerten op, rond Kerstmis en in het voorjaar. In Lustrumjaren wordt alles extra groot uitgepakt. Zo is er in recente jaren onder andere samengewerkt met Ellen ten Damme, Jaap van Zweden, Nobuko Imai en Floris Mijnders en zangeres Do!

Op deze manier bewaakt Apollo het voortbestaan van de muzikale interesse onder Delftsche studenten, stimuleert ze mensen hun instrument te blijven bespelen en houdt ze langlopend contact met haar oud-leden. Apollo, het verbindend element in de muziek.

Contact Delftsch Studenten Muziek Genootschap Apollo

Phoenixstraat 30
2611 AL Delft

apollo.bestuur@delft.corps.nl
apollo.corps.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.