Skip to main content
De Koornbeurs

De Koornbeurs is behalve een befaamd gebouw, bovenal een vereniging, een vereniging waar een bepaald gevoel bij past. Iets meer dan een stokoud monument gevuld met pratende en dansende mensen. Maar dit gevoel is niet alleen moeilijk te beschrijven, het is ook nog eens voor iedereen verschillend.

Wat maakt de Koornbeurs anders

Wat maakt de Koornbeurs anders dan een studentenvereniging, en wat is het verschil met de gemiddelde horeca-gelegenheid? Sommigen hebben het over het bijzondere publiek: Van buitenaf voornamelijk alternatieve lui, maar als je een beetje beter kijkt zie je een enorme diversiteit, van allerlei studenten tot hiphoppende Wippolderaars. Leden en niet-leden, jong en oud, iedereen houdt het op een vanzelfsprekende manier met elkaar uit, waar dit misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Er gebeurt altijd wat

Natuurlijk is het niet allemaal rozegeur en maneschijn in de Koornbeurs: het kan er best fel aan toe gaan! Terwijl in de kelder de dag afgeblust wordt, worden aan de andere kant van het gebouw verwoede discussies gevoerd over niet sluitende begrotingen en over triviale of minder triviale zaken die fout zijn gegaan bij wat dan ook. En niet zelden ontwikkelt iets onbeduidends zich tot een politieke discussie die weken later nog nabesproken zal worden in het Forum (het verenigingsblad) of het webforum.

Het Koornbeursgevoel

'Gewoon, bier drinken voor de vereniging', is de nuchtere omschrijving van het koornbeursgevoel van een actief barhanger. 'Alles kunnen, niks moeten' is de mening van een ander, na lang denken: 'Hm, moeilijk'. Studenten komen in groten getale naar de Koornbeurs, doordeweeks omdat het eten in de Opschepperij 'best wel te eten' is, in het weekend omdat 'de sfeer gewoon open is, en je portemonnee niet wordt leeggeklopt', aldus een vaste bezoeker van de Triangle.

Kennismaken met de Koornbeurs

Het lijkt een magere conclusie, maar het is niet anders. De enige manier om erachter te komen of je tot de groep behoort die de Koornbeurs ziet als 'beste plek op de wereld' of tot de groep die iedereen in de Koornbeurs maar 'geitenmelkers' vindt: een keertje langskomen om de sfeer te proeven. Bij de band, cabaretier, op de theezolder, in onze Opschepperij of gewoon in het bruin café, overal vind je verschillende mensen die toch iets gezamenlijks, hoe onbeschrijflijk ook, hebben.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact OJV de Koornbeurs

Voldersgracht 1
2611 ET Delft

info@koornbeurs.nl
koornbeurs.nl
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.