Skip to main content
Curius

De mooiste tijd van je leven gaat bijna beginnen. Er staat je een hoop te wachten in Delft; op eigen benen staan, nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe vrienden maken. Maar in de eerste plaats kom je natuurlijk voor je studie. Als je besluit Technische Bestuurskunde te gaan studeren, zal je ook kennismaken met de studievereniging Curius. Terwijl je je studie doorloopt kan Curius jou een hoop bieden op het gebied van onderwijs, carrièremogelijkheden en sociale activiteiten. 

Hulp bij je studie

In het Curius kantoor (het hok) ben je altijd welkom voor een kopje koffie of een potje Mario Kart, maar ook met problemen of vragen over het onderwijs. Vind je een vak erg lastig? Dan kun je via het bijlesnetwerk om hulp vragen. Ook worden er door het jaar heen studiegerelateerde lezingen en activiteiten georganiseerd en kun je je boeken bij Curius kopen.

Maak kennis met het bedrijfsleven!

Al in je eerste jaar worden verschillende bedrijfsbezoeken georganiseerd om kennis te maken met de wereld die je tegen gaat komen na je afstuderen. Denk maar aan een bezoek aan een consultancybureau, een bedrijfsweekend in Brussel of een studiereis naar Budapest. Zo krijg je meer kennis van wat er werkelijk gaande is in het bedrijfsleven. Leg contacten tijdens de bedrijfsbezoeken of netwerkborrels. Misschien wordt dit later wel je opdrachtgever?

Ontspanning

Naast studeren is ontspannen uiteraard belangrijk. Daarom is er elke donderdag een borrel in het faculteitscafé. Ook luiden we het jaar goed in op het eerstejaarsweekend: de WOEJ. Dit weekend is dé kans om je eerste Delftse vrienden te maken en een goed feestje mee te pakken. Later in het jaar kun je meedoen aan activiteiten, variërend van lasergamen op de faculteit tot een groot feest op een externe locatie. 

Kortom, Curius biedt gezelligheid en verbreding en verbetering van je studie. We zien je graag op één van de open dagen of een meeloopdag. Kom langs en proef om zelf de sfeer. Tot op het hok!

Contact studievereniging Curius

Telefoon: 015-278 3406
Mail: info@curius.nl
Website: curius.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.