U bent hier

Gemeente Delft

Bij de gemeente Delft kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Delft. Bij de gemeente Delft kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Delft voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Delft?

Ga je in Delft wonen tijdens je studententijd? Dan moet je langs bij de gemeente Delft om je in te schrijven als bewoner van de stad. Je kunt een afspraak maken op het bezoekadres - zie onderaan deze pagina - van de gemeente Delft. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract
  • Een getekende verklaring van de hoofd- / verhuurder
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst

Je kunt ook online je verhuizing melden. Kijk welke zaken je nog meer kan regelen bij het gemeente loket van Delft.

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Delft

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan heeft dit gevolgen voor het terugbetalen van (huur) toeslagen, parkeervergunning, maar ook voor je studiefinanciering bij DUO. Je moet dan mogelijk een deel van de ontvangen toeslagen terug betalen. Ga je ergens anders studeren en verhuis je naar een andere gemeente? Dan hoef je alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Je nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Delft stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of wil je bezwaar maken op een parkeerboete? Meld je klacht en/of bezwaar online. Je verzoek wordt  zo snel mogelijk in behandeling genomen.

Korting met de Delftpas

Met de Deftpas kun je als inwoner van Delft, maar ook als je niet in Delft woont korting krijgen op allerlei leuke dingen. Meer dan 750 leuke dingen zijn gratis of kun je met kroting boeken. Wil je de Delftpas bestellen? Op de website van de gemeente Delft vind je alle informatie.

De gemeente Delft bezoeken

Het is het makkelijkste als je van tevoren een afspraak maakt voordat je langsgaat bij de gemeente. Dat voorkomt een lange wachttijd. Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken via de website van de gemeente Delft. Houd je digi-D bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Heb je meer vragen aan de gemeente Delft? Dan kun je altijd langsgaan of even bellen!

Contactgegevens gemeente Delft

Het telefoonnummer van de gemeente Delft is: 14 030. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: 0031 15 260 22 22. De gemeente is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

Tip: je kunt de gemeente Delft ook met een korte vraag via whatsap bereiken. Stuur een berichtje naar 06 52 73 94 76 en je krijgt zo snel mogelijk antwoord op je vraag.

Adres gemeente Delft

Wil je langskomen bij de gemeente Delft? Het bezoekadres van de gemeente is: Phoenixstraat 16, Postbus 78, 2600 ME Delft. Op afspraak geopend op maandag t/m donderdag van 8.30 - 17.00 uur en vrijdag van 8.30 - 20.00 uur. 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Delft.

 

 

Lees ook

huisdieren
Abonneren op