U bent hier

De leukste studentenwijken in Delft

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Delft? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten welke wijken voor studenten the place to be zijn. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken van Delft voor je. Lees dus snel verder voor alle ins & outs!

De binnenstad

De binnenstad van Delft is razend populair. Waarom? Deze wijk bestaat bijna helemaal uit historische panden. Hierdoor heerst er een authentiek sfeertje en barst het van de leuke (winkel)straten en charmante steegjes. Daarbij is het natuurlijk ideaal dat alles dichtbij zit! In dit gedeelte van Delft zijn veel huizen van studentenverenigingen gevestigd. Onder andere DSC en Virgiel bezitten veel huizen in het centrum. Een erg fijne bijkomstigheid als je kiest voor wonen in een huis van je studentenvereniging dus ;). Geen plannen om lid te worden? Dan kun je natuurlijk ook particulier of via een studentenwoningcorporatie een kamer huren. Soms vind je een pareltje midden in het centrum voor een lage prijs, maar meestal liggen de prijzen in dit gebied aanzienlijk hoger dan in andere wijken. Onze tip: huur niet meteen de eerste kamer die je ziet, maar doe eerst wat research! Als je goed zoekt, is er altijd wel een mooi, goedkoop pareltje in het centrum te vinden…

Voorhof & Buitenhof

Deze wijken behandelen we gezamenlijk, omdat ze aan elkaar grenzen en beide ongeveer hetzelfde karakter hebben. Deze wijken, gelegen aan de rand van de binnenstad, bestaan voornamelijk uit flats. De laatste jaren zijn veel studenten naar deze wijken toegetrokken. Dit komt doordat de buurt is opgeknapt, de ligging erg fijn is en de woonruimtes goedkoop zijn. Diverse flats worden binnenkort opgeknapt en hierdoor is het aanbod aan antikraakwoningen momenteel erg hoog. Interesse in antikraak? Lees dan snel ons artikel waarin we je van alles vertellen over antikraak wonen.

TU Delft

Oké, dit is natuurlijk niet echt een wijk, maar rondom de campus van TU Delft staan veel studentenwoningen. Daarnaast is de huurprijs van deze kamers niet alleen studentenproof, maar is de ligging ook ideaal. Waarom? De woningen liggen precies tussen de binnenstad en de universiteit! Tip: deze woningen zijn speciaal gebouwd voor studenten die vanuit een andere stad gaan studeren in Delft. Ben jij zo’n student? Check dan snel jouw mogelijkheden!

Het Westerkwartier

Het westerkwartier ligt direct achter het station van Delft. Door de komst van het nieuwe station en de gerenoveerde wegen en huizen, is deze buurt tegenwoordig erg in trek. En dan met name onder studenten! Veel studentenverengingen pachten in deze wijk een groot aantal huizen, maar er wonen ook veel studenten die niet lid zijn bij een studentenvereniging. Huizen kunnen in deze wijk voor redelijke prijzen gekocht worden en de huurprijzen zijn ook prima te doen. Het Westerkwartier is dus echt een opkomende studentenwijk!

Weet jij nog een toffe studentenwijk in Delft? Let us know door te mailen naar redactie@studentensteden.nl & wij voegen hem toe aan deze lijst!

Lees ook

huisdieren
Abonneren op