U bent hier

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan is het leuk om er ook echt te gaan wonen, want Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland!
Delft heeft veel studentenhuizen en een groot aantal liggen aan de Delftse grachten, de beste locatie om te wonen!

De leukste studentenwijken in Delft

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Delft? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten welke wijken voor studenten the place to be zijn. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken van Delft voor je. Lees dus snel verder voor alle ins outs!

Kamers in Delft

Ga jij in Delft studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Delft is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Zoektips voor een kamer in Delft

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Delft? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Delft te zoeken en te vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Delft

Voor je op kamers gaat in Delft is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Delft

Antikraak wonen in Delft kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Delft snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

Gemeente Delft

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Delft