U bent hier

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland. Er is een heel actief studentenleven met veel studentenverenigingen en leuke uitgaansplekken. Er zijn in Delft ook heel veel studentenhuizen en sommige staan zelfs aan de grachten. Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Delft.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Delft? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

De leukste studentenwijken in Delft

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Delft? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten wat de leukste wijken in Delft zijn voor studenten. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken in Delft voor je. Lees snel verder!

Kamers in Delft

Ga jij in Delft studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te wonen. Delft is een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Zoektips voor een kamer in Delft

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Delft? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Delft te zoeken en te vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Delft

Voor je op kamers gaat in Delft is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Delft

Antikraak wonen in Delft kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Delft snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

Gemeente Delft

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Delft