U bent hier

Ontdek Delft: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij Belvedere op de Beestenmarkt is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfort zone en ontdek Delft eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben.

  • Geen vrienden met een boot? Ontdek historisch Delft en haar eeuwenoude grachtengordel en huur een rondvaartboot. De hele vaderlandse geschiedenis komt aan bod, goed voor een spoedcursus geschiedenis dus. Je kunt ook zelf een bootje huren als je liever in stilte de grachten verkent.
  • Ben je in een creatieve of juist in geen creatieve bui? Kijk eens wat er te doen is bij Lijm en Cultuur. Je loopt gegarandeerd geïnspireerd naar buiten. Heb je een writersblock of studiedip en wil je even je gedachte laten prikkelen? Dan is dit de perfecte plek om naar toe te gaan.  
  • Delfts blauw, daar is iedereen mee bekend. Heb je wel eens echt Delfts blauw gezien? Neem dan een kijkje bij Koninklijke Porceleyne Fles, of wel: Royal Delft. De Porceleyne Fles is het enig overgebleven authentieke aardewerk uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt hier Delfts aardewerk volledig met de hand geschilderd.
  • Wederom goed voor een historische bui: bezoek het Prinsenhof. Je moet er zin in hebben, maar in het Prinsenhof leer je genoeg over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst om die historisch onderlegde oom een keer te volgen. Ook leuk als verrassing als je oma een keer op bezoek komt.
  • Minder geschikt voor je oma, maar wel om je beste vriendin een goede indruk van het Delftse uitgaansleven te geven: sta tot in de laatste uurtjes in een van de oudste cafés van Delft: de Oude Jan.
  • Weer wel geschikt voor je oma (en gewoon als je een brakke dag hebt): de lekkerste appeltaart van Delft eet je bij Kobus Kuch, een van de bekendste cafés in Delft die al sinds 1988 bestaat.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook ons blog over de food en lifestyle hotspots in Delft.

Lees ook

Abonneren op