U bent hier

Ontdek Delft: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij Belvedere op de Beestenmarkt is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Delft eens op een andere manier! Heb je de toeristische highlights al gezien? Dit zijn volgens ons dé culturele hotspots je echt een keer moet bezoeken:

Delft vanaf het water

Geen vrienden met een boot? Ontdek historisch Delft en de eeuwenoude grachtjes en huur een rondvaartboot. De hele vaderlandse geschiedenis komt aan bod, goed voor een spoedcursus geschiedenis dus. Je kunt ook zelf een bootje huren als je liever zelf de grachten verkent.

Lijm en Cultuur

Ben je in een creatieve bui of juist op zoek naar inspiratie? Kijk eens wat er te doen is bij Lijm en Cultuur. Je loopt gegarandeerd geïnspireerd naar buiten. Heb je een writersblock of studiedip en wil je even je hersens prikkelen? Dan is dit de perfecte plek om naar toe te gaan!

Delfts Blauw

Delfts blauw, daar is iedereen mee bekend. Heb je wel eens echt Delfts blauw gezien? Neem dan een kijkje bij de Koninklijke Porceleyne Fles, of wel: Royal Delft. De Porceleyne Fles is het enig overgebleven authentieke aardewerk uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt hier Delfts aardewerk volledig met de hand geschilderd. Ook goed voor een historische bui: bezoek het Prinsenhof. Je moet er zin in hebben, maar in het Prinsenhof leer je genoeg over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst om die historisch onderlegde oom een keer te volgen. Ook leuk als verrassing als je oma een keer op bezoek komt.

De Oude Jan

Minder geschikt voor je oma, maar wel om je beste vriendin een goede indruk van het Delftse uitgaansleven te geven: de Oude Jan. Dit is een van de oudste cafés van Delft en het is er altijd zo gezellig dat je je er tot in de late uurtjes kunt vermaken.

De lekkerste appeltaart van Delft

Weer wel geschikt voor je oma (en gewoon als je een brakke dag hebt): de lekkerste appeltaart van Delft eet je bij Kobus Kuch. Dit is een van de bekendste cafés in Delft en bestaat al sinds 1988.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Ga dan ook de leuke barretjes en restaurants van Delft langs!

Lees ook

Hobby's
Paasborrel hapjes
Abonneren op