U bent hier

Waarom studeren in Delft?

Delft is een echte studentenstad. Zeker als je een technische studie wil volgen, is het een goede keus om hier te studeren. In Delft vind je namelijk de Technische Universiteit Delft. De TU Delft is al jaren een van de beste universiteiten van Nederland. Onderzoek naar technische innovatie staat bij deze universiteit centraal en er zijn veel (studie)mogelijkheden. Ook zijn er twee hogescholen in Delft waar je voor verschillende hbo-opleidingen terecht kan. Naast je studie wil je natuurlijk ook genieten van het studentenleven. Dit is allemaal mogelijk in Delft!

Studentenleven in Delft

In Delft wonen een heleboel studenten op kamers. Hierdoor heeft Delft een actief studentenleven en zijn er heel veel verschillende studentenverenigingen. Word lid van een traditionele vereniging zoals DSC of Virgiel. Of ga juist voor een gezelligheidsvereniging met minder verplichtingen. Sluit jij je tijdens je studententijd liever aan bij een sportvereniging? Dan is er in Delft genoeg keus. Van hockey tot windsurfen en van voetbal tot wielrennen: het kan in Delft allemaal! Kijk bij ons complete overzicht van sportverenigingen in Delft om een leuke sportvereniging te vinden.

In het centrum van Delft vind je alles op loopafstand van elkaar. Er zijn veel leuke en betaalbare barretjes & restaurants, hippe winkeltjes en volop uitgaansgelegenheden! Ga lekker terrassen op de Markt, winkelen langs de grachtjes en een biertje drinken op de Beestenmarkt. Wil je Delft eens op een andere manier bekijken? Check dan snel even onze top 5 culturele hotspots van de stad!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Delft? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op