U bent hier

Plankenkoorts (windsurfen)

Studenten Windsurf Vereniging Plankenkoorts is in 1981 in Leiden opgericht als één van de eerste surfverenigingen van Nederland. Ondertussen is de vereniging, met meer dan 600 leden, uitgegroeid tot de grootste studenten windsurfvereniging van Nederland!

Windsurfcentrum in Leiden

In Leiden beschikt Plankenkoorts over een windsurfcentrum aan het Valkenburgse meer. Voor iedereen die nog nooit, of weinig gesurft heeft, hebben zij hier wetsuits en surfmateriaal liggen van de vereniging. In de maanden april tot en met oktober wordt hier tot vijf keer per week windsurfles gegeven door ervaren “PK’ers”. Als je al een beetje kan surfen, kan je zelfstandig gebruik maken van dit materiaal. Heb je je eigen spullen, en vaar je graag op binnenwater, dan kan je deze stallen bij het Valkenburgse meer. Daarnaast is er op het windsurfcentrum een kleedkamer en er staan wat banken zodat je na het surfen een biertje kan drinken met uitzicht over het meer. In de zomer wordt er vaak gebarbecued, gechilld en op de trampoline gesprongen.

Windsurfstalling en surfbussen in Delft

De drie, dubbel verhoogde, dubbel verlengde, surfbussen met plek voor 7 man en 15 surfsetjes zijn dan ook de trots van de vereniging! Zodra het in Nederland waait, brengen de PK Voortwaarts, PK Reus of de PK Piraat je naar spots als het Oostvoornse meer, Brouwersdam, strand Horst, Ouddorp, de Maasvlakte II, Hoek van Holland, Scheveningen, Kijkduin, IJmuiden of Wijk aan Zee.
Daarnaast kun je deze bussen ook gebruiken om op trip te gaan, naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Denemarken of zelfs Marokko!

Windsurfactiviteiten

De vereniging organiseert door het jaar heen een aantal grote windsurfevents. Bijvoorbeeld de Battle of the Generations (windsurfwedstrijd op zee tussen oud-leden en huidige leden een Loopchallenge (in korte tijd zoveel mogelijk loops zetten), Beginnerskamp (een weekend lang surfen en chillen bij een meer in Nederland). In de winter, als de meren dichtgevroren zijn, wordt er ook ge-ijssurfd.

Golfsurfen en andere activiteiten

Naast windsurfen, wordt er binnen de vereniging ook gegolfsurft. Het kan immers niet altijd waaien. Voor beginners beschikken ze over een aantal surfboards. Ook golfsurftrips naar binnen en buitenland komen regelmatig voor. Elke kerstvakantie vertrekt er bijvoorbeeld een grote groep PK’ers naar Portugal om daar te genieten van het lekkere weer en mooie golven!

Mochten er nou geen golven zijn èn geen wind, zelfs dan hoef je je binnen Plankenkoorts niet te vervelen. Ze beschikken namelijk over een krachtige lier zodat ze op zulke dagen nog lekker kunnen wakeboarden.

Borrelen, Feesten en Festivals

Natuurlijk is er naast al dit surfen ook wel eens behoefte om lekker warm binnen te zitten. Elke donderdagavond borrelen ze in cafe de Kurk in de Kromstraat in Delft. De Ciccionina ligt middenin het centrum van Delft en is daarom ook voor Leidse leden goed te bereiken vanaf het station. Op de borrels worden de surftrips gepland en vinden allerlei activiteiten plaats. Bij Plankenkoorts houden ze op zijn tijd wel van een dikke party! Deze worden een aantal keer per jaar georganiseerd, vaak in Leiden.

Vele van jullie zullen ook wel eens gehoord hebben van MadNes festival. Dit surf-, skate- en muziekfestival op strand Nes op Ameland is een aantal jaar geleden door een aantal PK’ers gestart. Ondertussen komen er elk jaar duizenden bezoekers op af. Plankenkoorts organiseert daar nog steeds de windsurflessen.

Organisatie

Om de vereniging draaiende te houden en alle vette activiteiten mogelijk te maken zijn er binnen Plankenkoorts ongeveer 15 verschillende commissies. Deze commissies staan voor iedereen open en zijn een hele leuke manier om leden op een andere manier te leren kennen. Natuurlijk is het ook erg leerzaam en heel leuk om bijvoorbeeld aan de website te klussen, biertjes te tappen, windsurfles te geven, sponsors binnen te halen, aan de bussen te klussen of (windsurf)activiteiten te organiseren! In de Homespot is een ruimte waar het bestuur en commissies kunnen eten en vergaderen. Deze ruimte wordt ook gebruikt om na het surfen nog een filmpje te kijken en een biertje te drinken.

Lid worden?

Is Plankenkoorts jouw vereniging? Schrijf je dan snel in! Voor het geld hoef je het niet te laten. Voor € 85,- euro per jaar kan je van al het bovenstaande gebruik maken en zoveel windsurfen als je wilt! Inschrijven kan natuurlijk tijdens de El Cid en de Owee, maar ook nog tijdens de rest van het jaar via de website. Heb je nog vragen over het lidmaatschap bij Plankenkoorts? Mail dan de secretaris: secretaris@plankenkoorts.com

Meimaand lidmaatschap

Wil je nog even aankijken of windsurfen iets voor je is, dan is er elk jaar in mei de Meimaand Surfmaand. Tijdens deze actie kun je een maand lang lid worden voor maar €10,-. Deze maand valt samen met activiteiten als de seizoensopening, vriendjes- en vriendinnetjes dag en nog veel meer! Ben je hierin geinteresseerd? Stuur dan ook een mailtje naar secretaris@plankenkoorts.com

Contact Studenten windsurf vereniging Plankenkoorts

Leeghwaterstraat 356
2628 LX Delft
www.plankenkoorts.com
info@plankenkoorts.com

Lees ook

reading
Abonneren op