U bent hier

Studenten Techniek in Politiek (gemeenteraadspartij)

Studenten Techniek In Politiek (STIP) is een gemeenteraadspartij in Delft, door studenten, en voor alle Delftenaren. STIP is in 1993 opgericht om de stem van studenten in de gemeenteraad te laten horen en samenwerking tussen de TU Delft en de gemeente te verbeteren, en inmiddels hebben we 4 zetels in de gemeenteraad en leveren we de wethouder op Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening. STIP is daarmee uniek: wij zijn de enige studentengemeenteraadspartij in Nederland met een wethouder.

Successen STIP

De afgelopen jaren heeft STIP er onder andere voor gezorgd dat er meer dan 2300 studentenwoningen bijgebouwd zijn, dat er nauwelijks beperkingen door sluitingstijden zijn voor cafés en sociëteiten, dat er een tram door het Mekelpark gaat lopen, dat technostarters bij YES!Delft aan de slag kunnen en dat je overal mag fietsen in de binnenstad.

Programma

Kennis is de kracht van Delft, en daarom staat de kenniseconomie voor STIP centraal. Het ondersteunen van innovatieve startende ondernemers is goed voor de hele stad. STIP wil ook een aantrekkelijk cultuuraanbod om Delft levendig te houden; slim duurzaam beleid waarbij de stad gebruik maakt van de Delftse kennis; ruimte voor de Delftenaar, zowel op de woningmarkt als in de openbare ruimte; en een bereikbaar Delft, juist met de fiets en het openbaar vervoer.

Contact STIP

Fractiesecretariaat
Markt 87 (stadhuis)
2611 GS Delft

stip@delft.nl
www.stipdelft.nl

Lees ook

studie sleur
Abonneren op