U bent hier

D.S.V. Nieuwe Delft / D.S.S. De Bolk

Geschiedenis

De Bolk, de naam van het gebouw, is de naam waaronder we bekend staan, maar onze officiële naam is D.S.V. Nieuwe Delft. Rond 1960 was er een grote nieuwe instroom aan studenten in Delft wat vroeg om de oprichting van meer verenigingen. Dat is wanneer “Nieuwe Delft” is opgericht door oude leden van DSC. Vandaag de dag blijven daarvan slechts een aantal tradities van over; we ontgroenen onze eerstejaars al heel lang niet meer. Onze vereniging verandert erg mee met onze leden, waarvan we er ongeveer 150 hebben.

Activiteiten

Door het jaar heen organiseren onze leden vele activiteiten, of ze nou deel zijn van een commissie of niet. Bijvoorbeeld: BBQ, Gotcha (een speciaal tikkertje spel dat we de eerste maanden van het collegejaar spelen), Kerstdiner, Wintersport, veel thema feestjes en borrels, ledenweekend (gaan kamperen en rondhangen met alle leden), LAN party, film marathon, Kookwedstrijd, BlikBierBorrel, Archery Tag en schilderen met Bob Ross. We hopen al onze leden te kunnen helpen met wat ze ook maar willen organiseren.

Onze leden

We hebben veel verschillende leden. De meesten zijn Nederlands, maar we hebben op het moment heel wat internationale leden en we staan open voor alle nationaliteiten. Echter blijft onze voertaal Nederlands. Ze spelen D&D, luisteren Russian Hard Bass, schilderen, drinken bier, drinken geen bier, spelen spelletjes, zeilen, bewerken hout, maken cocktails, studeren hard en zijn lid van commissies.

Bijzondere informatie

Een van de geweldige dingen van de Bolk is dat onze leden veel dingen zelf doen. We hebben een open eettafel die wordt bereid door onze eigen leden van maandag tot en met donderdag. Je kan je aanmelden via noms.debolk.nl. Daarnaast is er een commissie die grote aantallen tosti's zelf maakt door het jaar heen. Ze variëren veel in recepten (die ze zelf bedenken) en zijn te bestellen als snack aan de bar.

Zeilen

Veel van onze leden zijn actief bij de “Vereniging Vrienden van Trui”. Zij hebben een Botter die ze zelf onderhouden en zeilen het hele jaar door. Kijk voor meer informatie op: bu130.nl.

Zusjes verenigingen

We zijn deel van een verbond van gelijksoortige verenigingen in Nederland genoemd ZEUS. We bezoeken elkaar voor feestjes en activiteiten en op die manier ontmoeten we veel meer mensen en bezoeken we veel andere plekken dan slechts onze eigen sociëteit.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Delftse Studentenvereniging Nieuwe Delft

Buitenwatersloot 1-3
2613 TA Delft

info@nieuwedelft.nl
debolk.nl
@dsv.nieuwebolk

 

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op