U bent hier

Delftsche Studenten Bond

De Delftsche Studenten Bond bestaat al ruim 120 jaar en is de plek waar je van je studietijd een studententijd maakt! We zijn uniek in Delft door onze hechte structuur, onze prachtige en grote sociëteit Tyche en onze mentaliteit: gelijkwaardigheid.

Waarom zou jij lid willen worden?

→ Jouw lidmaatschap zal volstaan van knallende feesten, sportieve en leuke activiteiten: van voetbaltoernooien tot open podia.

→ Je komt in aanraking met leden van allerlei studies en leeftijden. Tweedehands boeken overnemen of hulp nodig? Ouderejaars schieten je graag te hulp!

→ Onze leden staan bekend om hun enthousiasme en grootse plannen. Wil jij commissie doen of je ontplooien in de muziek, toneel of sport? Bij ons kan dat!

→ Zoek jij een kamer? Wij hebben tientallen huizen waar door het jaar kamers vrij komen.

Geïnteresseerd in...?

Onze structuur

De DSB is een middelgrote vereniging van rond de 350 leden. Alle leden zitten in groeperingen met mensen uit verschillende jaargangen en studies. Met die groep doe je het hele jaar leuke dingen zoals twee keer in de week borrelen op onze sociëteit en op weekendjes, wintersport en zomervakantie gaan. Die leden worden je beste vrienden die tot lang na je studententijd belangrijk voor je zullen zijn.

Jouw ontplooiingskansen

Bij ons is er dus veel interactie tussen jongere- en ouderejaars. Naast je aan te sluiten bij een groepering, kan je vanaf je eerste jaar direct actief worden bij een ondervereniging. Denk hierbij aan voetbal, klimmen, bier brouwen, fietsen, schieten, zingen en spelen in een bandje. Of wil je commissie doen? Bij de DSB worden veel activiteiten georganiseerd, en ook voor de eerstejaars is er ruimte om dingen te ondernemen. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Het combineren met je studie

Onze introductieperiode is zo samengesteld dat je de vereniging en haar leden snel leert kennen. Daarnaast helpt een commissie vanuit de vereniging, de Eerstejaarscommissie, jou met het vinden van je plek en het plannen van je studie. Zo valt het studentenleven goed te combineren met het studeren.

Onze waarden

Wij hechten veel waarde aan onze leden. Wij geloven in de gelijkwaardigheid van leden. Als eerstejaars voel je je daarom snel thuis tussen de ouderejaars.

Heb jij vragen of wil jij alvast je interesse doorgeven? Mail naar owee@delftschestudentenbond.nl en wie weet tot ziens!

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Deltsche Studenten Bond

Oude Delft 123
2611 BE Delft

oweedsb.nl
delftschestudentenbond.nl

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op