U bent hier

De Koornbeurs

De Koornbeurs is behalve een befaamd gebouw, bovenal een vereniging, een vereniging waar een bepaald gevoel bij past. Iets meer dan een stokoud monument gevuld met pratende en dansende mensen. Maar dit gevoel is niet alleen moeilijk te beschrijven, het is ook nog eens voor iedereen verschillend.

Wat maakt de Koornbeurs anders

Wat maakt de Koornbeurs anders dan een studentenvereniging, en wat is het verschil met de gemiddelde horeca-gelegenheid? Sommigen hebben het over het bijzondere publiek: Van buitenaf voornamelijk alternatieve lui, maar als je een beetje beter kijkt zie je een enorme diversiteit, van allerlei studenten tot hiphoppende Wippolderaars. Leden en niet-leden, jong en oud, iedereen houdt het op een vanzelfsprekende manier met elkaar uit, waar dit misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Er gebeurt altijd wat

Natuurlijk is het niet allemaal rozegeur en maneschijn in de Koornbeurs: het kan er best fel aan toe gaan! Terwijl in de kelder de dag afgeblust wordt, worden aan de andere kant van het gebouw verwoede discussies gevoerd over niet sluitende begrotingen en over triviale of minder triviale zaken die fout zijn gegaan bij wat dan ook. En niet zelden ontwikkelt iets onbeduidends zich tot een politieke discussie die weken later nog nabesproken zal worden in het Forum (het verenigingsblad) of het webforum.

Het Koornbeursgevoel

'Gewoon, bier drinken voor de vereniging', is de nuchtere omschrijving van het koornbeursgevoel van een actief barhanger. 'Alles kunnen, niks moeten' is de mening van een ander, na lang denken: 'Hm, moeilijk'. Studenten komen in groten getale naar de Koornbeurs, doordeweeks omdat het eten in de Opschepperij 'best wel te eten' is, in het weekend omdat 'de sfeer gewoon open is, en je portemonnee niet wordt leeggeklopt', aldus een vaste bezoeker van de Triangle.

Kennismaken met de Koornbeurs

Het lijkt een magere conclusie, maar het is niet anders. De enige manier om erachter te komen of je tot de groep behoort die de Koornbeurs ziet als 'beste plek op de wereld' of tot de groep die iedereen in de Koornbeurs maar 'geitenmelkers' vindt: een keertje langskomen om de sfeer te proeven. Bij de band, cabaretier, op de theezolder, in onze Opschepperij of gewoon in het bruin café, overal vind je verschillende mensen die toch iets gezamenlijks, hoe onbeschrijflijk ook, hebben.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact OJV de Koornbeurs

Voldersgracht 1
2611 ET Delft

info@koornbeurs.nl
koornbeurs.nl
 

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op