← Terug naar overzicht

Dit is waarom Delft de leukste studentenstad is!

studeren in Delft

Er zijn heel veel leuke studentensteden in Nederland. Weet jij al in welke stad je wilt gaan studeren? Wanneer je een technische studie wilt doen, is Delft waarschijnlijk één van de opties die je overweegt. Maar ook buiten het kwalitatieve studieaanbod, is Delft één van de leukste studentensteden om te studeren. Waarom wij Delft de leukste studentenstad vinden, lees je hier!

Delft als studentenstad

Als beginnende student is het spannend om naar een nieuwe stad te verhuizen. Je moet je plekje vinden op de universiteit of hogeschool, nieuwe vrienden maken en de stad leren kennen. Doordat Delft een kleine stad is, is dit echter zo gebeurd! Binnen korte tijd ken jij de stad op je duimpje en heb je alle hotspots en plekken in Delft waar je studentenkorting krijgt gevonden. Bovendien wonen er veel studenten in Delft, waardoor deze stad een bruisend studentenleven heeft. Het knusse karakter van deze kleine stad in combinatie met het gezellige studentenleven, maken Delft de beste studentenstad die er is.

Studentenverenigingen in Delft

De beste studentenstad heeft natuurlijk ook een rijk aanbod aan studentenverenigingen. Er bestaan allerlei verschillende soorten studentenverenigingen in Delft. Zo zijn er sportverenigingen voor voetbal, watersporten, wielrennen en nog veel meer. Daarnaast zijn er verenigingen voor mensen met gedeelde interesses, religies en politieke voorkeuren. Gezelligheidsverenigingen zijn er ook genoeg in Delft. Dit zijn verenigingen die niet gericht zijn op specifieke sporten, interesses of idealen. Hier kun je vooral terecht voor allerlei leuke activiteiten en feestjes. Twijfel je of je lid wilt worden? In de blog van Manisha lees je wat je moet weten over lid worden van een studentenvereniging in Delft.

Studentenkamers in Delft

Wil je optimaal kunnen genieten van je studententijd in de leukste studentenstad? Dan is het een aanrader om op kamers te gaan. Delft staat bekend om de grote studentenhuizen met soms wel meer dan tien bewoners. Zoek jij een woning die wat rustiger is? Ook dan kun je terecht in Delft. Als je lid wordt bij een studentenvereniging, kun je wellicht via de vereniging aan een kamer komen. Andere opties zijn kamers die particulier verhuurd worden of die worden aangeboden via een huisvestingbeheerder. De grootste beheerder van studentenkamers in Delft is Stichting DUWO. Om in aanmerking te komen voor een kamer van DUWO, moet je je inschrijven bij ROOM. Hoe langer je hier ingeschreven staat, hoe groter de kans op een kamer. Meer aanbieders en handige tips vind je op de pagina zoektips voor een kamer in Delft!

Uitgaan in Delft

Zonder leuke uitgaansgelegenheden zou Delft natuurlijk niet de beste studentenstad zijn. Word je lid bij een studentenvereniging? Dan zal je veel gezellige avonden bij de vereniging doorbrengen. Maar ook wanneer je geen lid bent, is er genoeg te doen in Delft. De stad staat namelijk bekend om het grote aantal knusse kroegjes. Delft is dan ook een ideale stad voor een kroegentocht.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden