← Terug naar overzicht

Studeren in Delft studentenstad

Delft is een mooie en compacte studentenstad, waar ongeveer 18.000 studenten wonen en meer dan 28.000 studenten studeren. Delft wordt ook wel ‘klein Amsterdam’ genoemd en is perfect voor studenten die graag in een wat kleinere studentenstad willen wonen. Deze stad ligt strategisch tussen Den Haag en Rotterdam en heeft goede verbindingen naar andere steden. In dit artikel lichten we toe wat Delft heeft te bieden voor (aankomende) studenten.

Huisvesting in Delft

In Delft betalen studenten gemiddeld €390,- voor een kamer van gemiddeld 17 vierkante meter. Het is in Delft moeilijk om aan een kamer te vinden, waardoor het belangrijk is dat studenten op tijd op zoek gaan naar een kamer. Lid worden van een studentenvereniging kan ook helpen om sneller een kamer te vinden. 63% van de studenten woont in een studentenhuis met een eigen slaapkamer en gedeelde voorzieningen en de overige 37% woont in een studio of geheel eigen appartement. Studenten kunnen zich inschrijven voor verschillende woningaanbieders, zoals Kamernet, DUWO en Kamerstunt.

Hogescholen en universiteiten in Delft

In Delft zijn er 2 hogescholen te vinden en is er 1 universiteit. Inholland Delft is een kleinschalige hogeschool met een maatschappelijk en persoonlijk karakter. De opleidingen variëren van sociale opleidingen tot technische opleidingen. De andere hogeschool die te vinden is in Delft, is de Haagse Hogeschool locatie Delft. Deze hogeschool heeft een goede reputatie op het gebied van hoger technisch onderwijs en biedt acht opleidingen: Toegepaste Wiskunde, Elektrotechniek, Projectleider Techniek, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica, Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Mechatronica. Deze hogeschool zit gevestigd op de campus van TU Delft en is een volledig duurzaam schoolgebouw. Als laatste biedt Delft de Technische Universiteit. De TU Delft is de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit. De school biedt diverse bachelor- en masteropleidingen en is perfect voor de technische student.

Studentenverenigingen in Delft

Er zijn in Delft maar liefst meer dan 30 studentenverenigingen te vinden. Deze verenigingen richten zich op gezelligheid, studie, sport of religie. De gezelligheidsverenigingen zijn het populairst in Delft. Deze verenigingen organiseren leuke evenementen voor studenten om elkaar beter te leren kennen en vriendschappen op te bouwen. Ook de sportverenigingen zijn populair in Delft. Er zijn meer dan vijftien verenigingen die zich richten op verschillende takken sport zoals wielrennen, roeien, hockey en tennis. Studenten die graag fit willen blijven tijdens hun studentenperiode en houden van sporten, kunnen zich aanmelden bij een van deze verenigingen. Deze verenigingen kunnen de studenten beter leren kennen tijdens de introductieweek van Delft. Een populaire studievereniging in Delft is Curius, deze vereniging is voor studenten van de opleiding Technische Bestuurskunde en organiseert gezellige en leerzame studiegerelateerde evenementen. Religieuze studentenverenigingen combineren religie en gezelligheid voor studenten. Als laatste zijn er ook nog overige studentenverenigingen die zich richten op muziek of politiek.

Vrije tijd in Delft

In Delft is er van alles te beleven voor studenten. Deze fijne stad biedt 67 cafés, 2 musea, 2 bioscopen en 2 theaters. Veel studenten uit Delft gaan ook regelmatig naar andere nabijgelegen steden, zoals Den Haag of Rotterdam.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden