← Terug naar overzicht

De lekkerste oliebollen in Delft

oliebollen

Zowel de kerstdagen als de jaarwisseling staan weer voor de deur. Voor mij kunnen deze leuke dagen niet snel genoeg beginnen. Naast dat ik al een kerstboom in huis heb gehaald, genoeg glühwein heb gedronken én de hele dag naar Sky Radio Christmas Station luister, heb ik de afgelopen weken de oliebollenkramen en -winkels leeggekocht. Voor mij hoort dit echt bij het ultieme wintergevoel. Lees hieronder mijn tips voor de lekkerste olliebollen in Delft!

Oliebollenkraam S. Denies

De oliebollenkraam C. Denies is de oliebollenkraam van de familie Denies. Je hebt hier heerlijke oliebollen, maar ook appelbeignets en andere soorten gebak. De kraam staat op twee plekken in Delft. Namelijk bij de Makro en in het centrum bij de Oude Kerk. Vooral bij deze laatste plek is de locatie een groot pluspunt. Ik heb hier met een vriendin een oliebol gehaald tijdens een wandeling door de stad. We hebben hem in het zonnetje op een bankje aan de gracht opgegeten. Een koffie to go erbij en genieten maar! Een echte aanrader om op deze manier je weekend te beginnen!

Oliebol met warme Nutella 

Normaal gesproken kies ik voor een normale oliebol zonder krenten of andere toevoegingen. Maar toen ik bij de oliebollenkraam in de Hoven de oliebol met warme Nutella voorbij zag komen, vond ik dat het tijd werd om wat te experimenteren. Ik heb dus voor deze oliebol gekozen. De combinatie van een oliebol en Nutella was zeker geslaagd! Ik zat daarna wel helemaal onder de chocola, maar dat was het meer dan waard.

Oliebollen bij het Delfts Brouwhuis

Alle horecagelegenheden zijn momenteel gesloten, maar een groot aantal is geopend voor afhalen. Sommige tenten maken hier een feestje van. Een kraampje buiten met muziek, kerstverlichting, een vuurtje, een warm drankje én huisgemaakte oliebollen. Dit gebeurt onder andere bij het Delfts Brouwhuis in het centrum. In het weekend hebben ze daar het fenomeen Delfts bier & Oliebollen. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur kun je hier dus onder andere terecht voor oliebollen. Ze verkopen hier naast normale oliebollen ook de Brouwhuis bol. Ik heb deze zelf nog niet geproefd, maar ik ga hem ergens in de komende weken, zeker halen!

Als je gaat kerstshoppen in Delft dan kom je waarschijnlijk nog meer gezellige plekken tegen waar je een oliebol kunt halen. Je krijgt bijna het gevoel dat je op een kerstmarkt loopt, zo gezellig!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden