← Terug naar overzicht

Zo haal je de winterse sfeer in huis

hot chocolate

Het wordt steeds kouder en sneller donker buiten. Dat betekent dat de winter nu echt in aantocht is! Officieel is 21 december pas de eerste dag van de winter. Maar door de coronamaatregelen hebben velen van ons nu al zin in de feestdagen. Logisch natuurlijk, want de feestdagen staan garant voor veel gezelligheid. Om nu al een beetje van die sfeer in huis te halen, geven wij je tips voor een winterse sfeer in huis!

Overal lichtjes

Zeker nu Lichtjesavond niet gevierd kan worden zoals normaal, is het des te leuker om veel lichtjes in huis te halen. Versier dus niet alleen de kerstboom met lampjes, maar hang ze ook op andere plekken in huis. Hang bijvoorbeeld wat lichtsnoeren voor het raam en aan de muur boven de bank. Zo haal je direct die knusse sfeer in huis. Hebben jullie een balkon? Haal dan ook wat buitenlampjes die je boven de tuinset balkon hangt. Het huis ziet er van buiten dan meteen leuk uit en het is een stuk gezelliger om even buiten te gaan zitten met een dekentje en een kopje thee.

Winterse accessoires

Voor nog meer sfeer in huis zijn winterse accessoires natuurlijk onmisbaar. Begin bij de voordeur met een gezellige kerstkrans. Koop wat leuke kleedjes waar je onder kan kruipen op de bank en zet winterse kaarsen neer. Kussentjes zijn ook onmisbaar in een winters huis. Als jullie al kussens op de bank hebben, kun je ook alleen nieuwe kussenhoezen kopen met winterse kleuren en prints. Wil je echt uitpakken? Haal dan ook geurzakjes met winterse geuren als dennenbos, kaneel of kruidige appel. Zodra je het huis binnenstapt, waan je je dan meteen in winter wonderland!

Winterse lekkernijen

Voor alle knusse avonden op de bank mogen winterse lekkernijen natuurlijk niet ontbreken. Warme chocomel met slagroom doet het altijd goed, maar je kan ook proberen om zelf glühwein te maken! Zorg ook dat er altijd wat lekkers om te knabbelen is. Haal dus standaard wat chocola of lekkere kaasjes in huis. Ben je een echte keukenprins(es)? Dan is het natuurlijk veel leuker om lekkere dingen te bakken. Deze herfst bakrecepten zijn ook heel geschikt voor knusse winteravonden!

Meer studentennieuws

Studeren
Telefoon kapot
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden