← Terug naar overzicht

Kamer opknappen in 5 stappen

verf

Het is koud buiten en het wordt steeds eerder donker. Dat betekent dat de winter er weer aankomt en we weer veel tijd in onze studentenkamer zullen spenderen. Om de komende maanden niet in een oude, vieze, rommelige kamer te zitten, is dit het moment om ‘m op te knappen! We hebben tenslotte toch zeeën van tijd op het moment. Lees hier 5 stappen hoe je gemakkelijk je kamer kunt opknappen!

Stap 1: opruimen en uitzoeken

Een rommelige kamer kunnen we niet opknappen! Begin dus met het opruimen en uitzoeken van jouw spullen. En ja, ook de spullen onder je bed! Je kunt het maar beter eens in de zoveel tijd uitzoeken, dan dat je opeens dagen bezig bent met uitzoeken als je gaat verhuizen. Ik spreek uit ervaring ;). Als je het lastig vindt om spullen weg te doen, vraag dan of iemand je wil helpen. Een huisgenootje bijvoorbeeld! 

Stap 2: nieuwe kleur

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kleuren, yeah! Wat dacht je van een nieuw kleurtje op de muur? Haal een pot sikkens verf in huis en plan een middagje verven in. Een nieuwe kleur op de muur kan veel verschil maken in jouw kamer! Ben je iets minder netjes of soms onhandig, dan ijs misschien de sikkens alpha rezito mat iets voor jou. Deze heel erg vlekafstotend en makkelijk afneembaar. Dus als jij weer eens een biertje omstoot en het komt over de muur, dan neem je het gewoon met een doekje weer af. 

Stap 3: meubels pimpen

Waarom nieuwe meubels kopen als je ook oude meubels kunt pimpen? Kijk eens rond of er iets in je kamer staat wat wel een likje verf kan gebruiken. Bijvoorbeeld een oud kastje. Is die niet veel leuker in een andere kleur? Of de stoelen en/of tafel? Een schuurpapiertje erover, likje verf en het is weer als nieuw!

Stap 4: aankleden

Dit is de leukste stap wat mij betreft: de kamer gezellig maken met leuke accessoires. Haal een paar luchtzuiverende planten voor een beetje groen in je kamer, hang wat mooie lijsten aan de muur en zet vazen met droogbloemen op tafel of in de vensterbank. Zeker in de wintermaanden is het leuk om kleine lampjes neer te zetten of op te hangen. Veel leuke dan die grote, felle lamp!

Stap 5: grote schoonmaak

Om jouw kamer helemaal af te maken, eindig je met een grote schoonmaak. Zo gaat gelijk de verflucht er een beetje uit en kun je meteen genieten van jouw nieuwe kamertje!

Meer studentennieuws

Studeren
Telefoon kapot
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden