← Terug naar overzicht

Je studentenkamer goedkoop decoreren!

Studentenkamer decoreren

Na een lange dag kom je terug in je kamer en bedenk je je dat je het anders wilt. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels of meer sfeer in je kamer. Je kamer decoreren kost wat inzicht, tijd en moeite, maar het hoeft zeker niet duur te zijn. Wij helpen je op weg!

Muurdecoratie

De kleur of het behang wat op je muren zit, is bepalend voor de sfeer in je kamer. Als je je huidige kleur wilt aanpassen moet je bedenken welke richting je op wilt: wil je het wat rustiger aanpakken of wil je juist voor meer sfeer gaan. Als je kiest voor een neutraal of pastel kleurenpalet zoals grijs, wit, zachtroze of lichtblauw, creëer je meer rust en kalmte. Dit kan heel fijn zijn als je buitenhuis een druk leventje hebt en wanneer je dan thuiskomt van een lange dag lekker tot rust kan komen. Wil je juist je muren wat meer op pimpen en ze een kleurtje geven? Een warm kleurenpalet zoals bordeauxrood en donkergroen zorgen voor een knusse en warme sfeer. Een koeler kleurenpalet zoals okergeel en lichtgrijs maken meer een statement in je kamer en oogt stylish. Pinterest staat boordevol creatieve en geïnspireerde ideeën, kijk daar dus vooral even rond! Voor je likjes verf kan je natuurlijk terecht bij iedere bouwmarkt, waar je vaak niet veel hoeft te betalen voor een pot verf. Als je het graag zo goedkoop mogelijk wilt houden kan je er ook voor kiezen om maar één muur in je kamer te schilderen, daar creëer je ook meteen een hele nieuwe look en feel mee in je kamer.

Raamdecoratie

Als je toe bent aan een nieuwe set gordijnen of een heel ander type raambekleding, hoeft dit je helemaal niet veel te kosten. Raambekleding kan je zelf zo duur maken als je wilt. De keuze is reuze als het gaat om nieuwe raambekleding! Een perfecte tip voor in studentenkamers zijn houten jaloezieën. Deze geven een warme en fijne uitstraling aan je kamer en zijn daarnaast ook nog eens heel stijlvol. Ze hebben ook de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy. Dus niemand die je ziet als je heel de dag op bed ligt te Netflixen ;).

Je studentenkamer goedkoop decoreren!

Dan de beste tip als het gaat om goedkope decoratie voor in je kamer, de kringloopwinkel. Met een tweedehandswinkel moet je vaak geluk hebben als het gaat om mooie dingen vinden, maar als je dan iets heel moois hebt gevonden betaal je er ook maar vaak een prikkie voor. Kijk hier dus eens rond voor lijsten, vazen, een nieuwe klok of ander decoratiemateriaal. Als je het hier niet kan vinden kan je ook zelf aan de slag met je eigen meubels. Schuur een kastje op en verf deze dezelfde kleur als je nieuwe muur. Laat een grote foto afdrukken bij de HEMA en hang deze in een goedkoop lijstje en voeg wat extra planten toe aan je kamer voor meer sfeer en een andere look en feel! Moeite met planten in leven houden? Deze 5 kamerplanten laten zelfs studenten niet doodgaan!

Succes!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden