← Terug naar overzicht

Leuke barretjes in Delft

Leuke barretjes in Delft

Na een lange week studeren heb jij vast wel zin om even de bloemetjes buiten te zetten. Hoewel écht feesten nog niet mogelijk is door het coronavirus, zijn er genoeg leuke cafeetjes in Delft waar je toch van een drankje en wat gezelligheid kunt genieten.

BAR SIL

Op de Beestenmarkt vind je BAR SIL. Met ruim tien bieren op fles, een wisseltap en een flinke wijnkaart kun je je hier prima een avondje vermaken. Drink jij liever iets zonder alcohol? Bestel dan een lekker fruitsapje of een ijskoffie. Om de middag of avond door te komen heb je natuurlijk ook wat lekkere hapjes nodig. Op de borrelkaart van BAR SIL staan onder anderen bitterballen, nachobrood, risottoballetjes en zoete aardappelfrietjes.

Steck

Steck is een grote kroeg aan de Kromstraat. Normaal gesproken kun je hier in het weekend tot laat in de avond dansen, maar door de coronamaatregelen is het een stuk rustiger. Toch kun je hier nog heerlijk zitten en genieten van een welverdiende borrel. Er is een ruim assortiment aan cocktails en zelfs een antikaterkaart voor wanneer je het de avond van te voren iets te bont hebt gemaakt. En voor de lekkere trek is er natuurlijk een bittergarnituurtje te bestellen.

Café de Oude Jan

Als het lekker weer is kun je van een drankje genieten op het terras van Café de Oude Jan. Veel van wat je hier geserveerd krijgt, wordt lokaal of zelfs door de kroeg zelf geproduceerd. Zo kun je huisgemaakte citroenlimonade bestellen of genieten van een gin-tonic met de enige echte Oude Jan-gin, genaamd Holy Spirit no. 4. Ga je op een zondag? Dan wordt je terrasbezoek nog leuker gemaakt door de livemuziek op het Brouwplein. Het adres van Café de Oude Jan is Heilige Geestkerkhof 4.

De Bierfabriek

Voor bierliefhebbers is De Bierfabriek dé ultieme spot. Het bier wordt hier gebrouwen en geserveerd met lekkere bourgondische gerechten en borrelhappen. Je kunt hier onder anderen je dorstlessen met een seizoensbiertje, verschillende bieren op fles of een biercocktail. Als je geen alcohol drinkt, is de Lowlander Wit 0.0 een echte aanrader. De Bierfabriek is te vinden aan de Burgwal.

Luna

Niet zo’n fan van biertjes? Ga dan eens langs bij Luna op de Markt. Dit is een cocktailbar waar alle cocktails worden gemaakt met dagverse ingrediënten. Er staat een enorm assortiment aan cocktails op de kaart en voor €5 heb je al een lekkere mocktail voor je neus staan.

Ben je op zoek naar nog meer leuke cafés? Check dan mijn eerdere blog over de leukste kroegen in Delft.

Let op: in verband met het coronavirus moet je bij veel kroegen van te voren een tafel reserveren. Zorg dus even dat je dit checkt voordat je richting de kroeg gaat!

Meer studentennieuws

studie sleur
Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden