← Terug naar overzicht

Tips: Studeren in Delft

computer

Ben je net begonnen met studeren in Delft en moet je je draai nog vinden? Delft heeft ontzettend veel te bieden en is daarnaast één van de gezelligste studentensteden van Nederland. En dat is niet voor niks! Laat mij je een beetje op weg helpen en alvast een paar van de leukste plekjes en handigste tips met delen!

Oriënteren

Een van de beste tips die ik je als aankomend student kan geven, is cliché maar helemaal waar; je ontdekt de stad en het studentenleven het best door zo veel mogelijk activiteiten mee te doen. Doe actief mee aan zoveel mogelijk introductieactiviteiten, kijk rond bij je studie- of studentenvereniging of ga misschien bij een commissie. Op deze manier leer je veel mensen kennen en zie je vaak ook nog eens de beste kanten van het studentenleven. Wees niet bang om een activiteit te doen die buiten je comfortzone ligt; misschien zien we jou wel schitteren als roeier op de Olympische Spelen over een jaartje!

Terrasjes en barretjes

Een van de grootste voordelen van Delft is dat de universiteit en de hogeschool dichtbij het stadscentrum van Delft liggen. Zo ben je binnen no time in het centrum en kun je lekker wat gaan drinken op een terrasje of een ijsje eten aan de gracht. Na een laat college kun je uit eten bij een van de gezellige restaurantjes of ergens wat halen en het lekker in een parkje opeten. Wij hebben de leukste parken en picknickplekken al voor je opgezocht!

Uitgaan

Zit je niet bij een studentenvereniging maar wil je wel graag uitgaan? Geen probleem! De ene studievereniging is natuurlijk actiever dan de ander, maar vaak worden door deze vereniging ook leuke feesten georganiseerd. En dan heb je natuurlijk ook nog disputen (ouderverenigingen) die vaak gericht zijn op gezelligheid. Het kan dus geen kwaad hierover rond te vragen bij je studie! Maar naast studiegebonden feesten kun je natuurlijk ook uitgaan in een van de Delftse clubs. Ga bijvoorbeeld naar Steck of Ciccionina. Hier worden soms themafeesten gegeven en voor een avondje feesten kun je hier altijd wel terecht! Uiteraard gaan deze feesten alleen door als de coronamaatregelen dit toelaten.

Relaxen

Naast al die drukke dagprogramma’s en lange studiedagen kan ik je wel aanraden tussendoor ook je rust te pakken. Of dit nou is door een weekend terug te gaan naar je ouders, door gezellig met vrienden ergens te chillen of door even me-time te nemen, zoek iets wat voor jou werkt. Voor iedereen is dit anders. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een middagje wat bakken of een spelletjesmiddag houden erg gezellig kan zijn. Maar ergens wat drinken, picknicken op het dak van de TU Library of een avondje naar het strand is ook altijd een leuk idee! En gelukkig is dit allemaal te doen in en rondom Delft!

Sporten

Magnetronmaaltijden, veel pasta en bier (heel veel bier) zijn natuurlijk niet geweldig voor je gezondheid, maar behoren wel tot het ‘studentendieet’. En om een beetje in vorm en in beweging blijven kan natuurlijk nooit kwaad. In Delft heb je gelukkig genoeg mogelijkheden om te sporten. Van Basic Fit tot Anytime Fitness tot X, het sportcentrum op de campus van de TU Delft. Geen zin om te sporten in een sportschool? Ga dan eens kijken bij een studentensportvereniging!

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden