← Terug naar overzicht

Nieuwe stad, nieuwe dingen en nieuwe kansen

nieuw studiejaar

Ga je binnenkort op weg naar je nieuwe studentenstad om te gaan studeren, te wonen of misschien wel allebei? Dan kun jij wel een paar tips gebruiken om je er snel thuis te voelen.

Bekijk om te beginnen natuurlijk alle informatie over Delft Studentenstad. Op onze website vind je leuke verhalen van studenten en hun tips om jouw studententijd tot een doorslaand succes te maken. Zo kan je later ook terugkijken op een tijd die echt de mooiste tijd van je leven was!

Toerist in eigen stad

Een leuke manier om de verkenning van je nieuwe stad aan te vliegen is door simpelweg de toerist uit te gaan hangen. Studentensteden zijn bruisende steden en hebben veel te bieden aan studenten. Prachtige gebouwen, gezellige parkjes en boeiende musea. Als klap op de vuurpijl bulken studentensteden vaak van de horecagelegenheden, dus alles is aanwezig voor een kort, maar heerlijk vakantiegevoel.

Natuurlijk is alles anders nu in dit coronatijdperk, maar dat mag je er niet van weerhouden erop uit te trekken. Een wandeling door het centrum kan prima en misschien kun je minder gebouwen in dan anders, van de buitenkant blijven ze uiteraard goed te zien. Wees creatief en accepteer dat je het nu even met de light versie moet doen van je nieuwe stad, maar ach, dat moet iedereen.

Wat te doen of te zien?

Bijna iedereen die op vakantie gaat, kijkt toch wel even op Tripadvisor om ideën op te doen. Waarom dat dan ook niet even voor je nieuwe studentenstad doen? Zo mis je de onmisbare hoogtepunt van de stad niet en krijg je tips voor de meest bijzondere plekken. En lekker old school, maar een VVV kantoor kan je ook een aardig eind op weg helpen.

Kijk daarnaast op Google Maps of er een parkje in de buurt van je collegezaal ligt. Haal hapjes en wat Radlers of een fles rosé, waar je maar zin in hebt en ga straks lekker met je studiegenoten in een park liggen. Kan zelfs op anderhalve meter. Je studententijd betekent ook nieuwe mensen leren kennen, wat meer casual over je studie kletsen en ontdekken wat je allemaal wilt bereiken.

Studentenkamer in Delft Studentenstad

Woon je ook al in je nieuwe studentenstad? Trek dan eens je hardloopschoenen aan om de buurt te verkennen. Je bent sneller dan wanneer je gewoon wandelt, ziet dus meer van je eigen woonomgeving en je houdt je conditie op peil. Wat wil je nog meer? Vergeet daarbij niet om af te wisselen met je route, ook wanneer je gewoon door de stad wandelt of fietst. Hoe meer je van je nieuwe buurt herkent, des te sneller voel je je ook vertrouwd en wordt het ook echt jouw buurt.

Veel studenten trekken naar hun nieuwe studentenstad en zien lange tijd niet veel meer dan de collegezalen, sociëteiten van hun verenigingen en de binnenstad. Ontzettend leuk natuurlijk, maar je voelt je nog sneller thuis in je nieuwe stad als je ook je nieuwe omgeving verkent. Dus hup, trek je (hardloop)schoenen aan of pak de fiets en trek de stad door. Ben je nog op zoek naar een studentenkamer? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden