← Terug naar overzicht

Dit zijn de lekkerste Delftse alcoholische drankjes

delftse drankjes

Als (18+) student in Delft zul je waarschijnlijk best wat alcoholische versnaperingen naar binnen hebben gewerkt. Maar wist je dat er ook typische Delftse drankjes zijn die je een keertje kunt proberen?

Bierfabriek Delft

In de Bierfabriek wordt Delfts bier gebrouwen. Je kunt er reserveren voor een diner of lekkere borrel. Er worden vier vaste bieren gebrouwen, een robijnrode ale, een fris blond biertje, een donkere porter en een ongefilterde pilsener. Daarnaast wordt er een echt Delfts seizoenbiertje gebrouwen. Je vindt de Bierfabriek op de Burgwal.

Delfts Brouwhuis

Ook bij Delfts Brouwhuis kun je terecht voor heerlijke biertjes. In de brouwerij aan de Hippolytusbuurt 43 worden veel verschillende bieren gebrouwen. Wil je deze bieren liever thuis opdrinken? Geen probleem! Bij het Bierloket van het Delfts Brouwhuis kun je zelf bierpakketten samenstellen en afhalen.

De Koperen Kat

In De Koperen Kat vind je de lekkerste herfstbock van Nederland. Daarnaast zijn er nog elf andere heerlijke bieren te vinden in deze stadsbrouwerij. Om hiervan te proeven kun je langsgaan bij de brouwerij zelf, maar in andere horecagelegenheden worden de bieren van De Koperen Kat ook geschonken. De bieren zijn zelfs te koop bij de Gall & Gall en in verschillende supermarkten.

Delfts Zwart Jenever

Niet zo’n trek in bier? Probeer dan eens Delfts Zwart Jenever uit. De jenever komt stiekem eigenlijk uit Schiedam, maar dat maakt hem niet minder lekker. Het is misschien even wennen als je alleen lauwe studentenpilsjes gewend bent, maar als je openstaat voor iets nieuws, is het zeker een aanrader.

Nog niet genoeg gehad? Probeer dan eens al deze lekkere speciaalbiertjes. Geniet ervan (met mate natuurlijk)!

Meer studentennieuws

studie sleur
Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden