← Terug naar overzicht

Binnenkort op kamers? Dit heb je nodig!

slaapkamer inrichten tapijt

Begin jij in september met studeren en ga je ook op kamers? Dan breekt er een superleuke tijd voor je aan! Delft is namelijk een echte studentenstad waar altijd wat te doen is. Logisch dus dat jij er ook wil wonen! Maar als je voor het eerst op kamers gaat, zijn er ook een heleboel dingen die je moet regelen. Je leest daarom hier wat je echt nodig hebt om op kamers in Delft te gaan!

Meubels

Misschien een open deur, maar het belangrijkste als je op kamers gaat zijn de meubels natuurlijk. Omdat studentenkamers over het algemeen niet heel groot zijn, is het handig om voor meubels te gaan die compact zijn. Neem bijvoorbeeld een bed met opbergruimte of een hoogslaper, zodat je onder het bed nog kan studeren. Geen zin om van woonwinkel naar woonwinkel te gaan in de vakantie? Koop dan je meubels online. Je kan tegenwoordig zelfs je matras online kopen met behulp van een handige handleiding!

Textiel

Nu je meubels binnen zijn, is het tijd voor textiel. Als je een nieuw bed hebt gekocht voor je studentenkamer, wil je waarschijnlijk ook nieuw beddengoed. Ga niet voor het goedkoopste, want vaak is dit van stof gemaakt die niet goed ademt. Ga bijvoorbeeld voor katoen in een leuke print. Verder heb je om te slapen ook goede raambekleding nodig. Als je graag in het donker slaapt, zijn verduisterende gordijnen de beste keus. Ook heb je handdoeken, theedoeken en gastenhanddoekjes nodig. Vaak wordt dit vergeten, dus schrijf dit vooral op je lijstje!

Accessoires

Naast de essentiële spullen, heb je natuurlijk ook spullen nodig om het gezellig te maken. Denk aan leuke foto’s, gezellige lampjes en andere hebbedingetjes. Om je kamer verder aan te kleden, kun je op zoek gaan naar leuke planten, kussentjes en kleedjes. Een vloerkleed kan ook wonderen doen voor de uitstraling van je kamer!

Keukengerei

Als je in een bestaand studentenhuis gaat wonen, zijn er waarschijnlijk al genoeg spullen in de keuken. Is dit niet het geval? Dan heb je de volgende spullen in ieder geval nodig om te koken en eten:

 • Pannen
 • Spatels
 • Bestek
 • Borden
 • Glazen
 • Garde
 • Keukenmessen
 • Blikopener

We hopen dat je wat hebt aan deze tips! Ben je nog op zoek naar woonruimte in Delft? Lees dan ook onze blog op kamers in Delft en check ons kameraanbod in Delft!

Meer studentennieuws

studie sleur
Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden