← Terug naar overzicht

De leukste parken en picknickplekken in Delft

picknicken

Eindelijk is het zover, de zomer is aangebroken en in de vakantie hebben we eindelijk tijd om van het heerlijke weer te genieten. Zin om even je studentenkamer te ontsnappen of erop uit te gaan met vrienden? Ik heb de beste picknickspots voor je op een rijtje gezet!

Delftse Hout

Een van de leukste en grootste parken rondom Delft is toch echt wel de Delftse Hout. In het stadscentrum is natuurlijk niet veel ruimte voor dit soort parken. De Delftse Hout ligt dan ook op 5 minuutjes fietsen van het centrum. Ideaal dus als je eerst nog even boodschappen haalt voor de picknick en daarna doorfietst. Als je een beetje doorfietst komen je drankjes waarschijnlijk zelfs gekoeld in het park aan! In de Delftse Hout zijn een aantal picknicktafels, maar zeker genoeg grasvelden om je eigen picknickkleed neer te leggen. Ook als je zin hebt om te zwemmen ben je aan het juiste adres bij de Grote Plas. Het park biedt genoeg mogelijkheden om je dagprogramma te vullen, denk bijvoorbeeld aan een bootje huren.

Hof van Delft park

Dit park ligt tussen woonwijken en scholen in, bijna in het hartje van Delft. Van zonnige grasvelden tot boompaadjes, alles is er te vinden. Dit is zeker een leuk park als je op zoek bent naar een rustig plekje om te picknicken. Het is niet een heel groot park, maar er is zeker genoeg ruimte om je eigen plekje te maken. Zin in een potje voetbal of tafeltennis? Ook hiervoor biedt het park veel mogelijkheden! En niet verbaasd opkijken als je opeens een haan op geit hoort; het park heeft namelijk een eigen mini boerderij.

Wilhelminapark

Van mooie bruggetjes tot bijzondere boomsoorten en van vijvers tot bloemenperken; dit park heeft alles wat je nodig hebt voor een mooi uitzicht bij je picknick. Het is een compact parkje, maar als je er rondloopt lijkt er geen einde aan te komen. Het ligt achter een middelbare school, dus veel scholieren uit Delft zijn eraan gewend hun lunchpauzes in dit parkje rond te brengen. Overdag biedt het Wilhelminapark genoeg schaduwplekken om niet te verbranden, maar ook ’s avonds kun je nog heerlijk genieten na een warme dag. Hier zit zelfs een supermarkt op 1 minuut fietsen vandaan, dus picknickkleed en een drankje erbij en jij bent klaar voor een geslaagde middag!

Campus TU Delft

Dit is misschien niet een van de meest voor de hand liggende locaties om te gaan picknicken, aangezien de meeste studenten juist een jaar lang gewerkt hebben om deze plek in de zomervakantie niet te hoeven zien. Maar de campus van de Technische Universiteit biedt wel veel leuke mogelijkheden om te picknicken! Denk bijvoorbeeld alleen al aan het schuine dak van de bibliotheek; ’s zomers verzamelen zich hier vaak grote groepen studenten die gezellig met elkaar wat drinken of spelletjes spelen. Overdag kun je hier lekker zonnen en ’s avonds kun je perfect sterrenkijken. Dat klinkt toch als een heerlijke zomeravond? Verspreid over de campus zijn nog veel meer leuke plekken te vinden om te picknicken. Ook picknicktafels en bankjes zijn er in overvloed, dus als je geen zin hebt om op het gras te zitten is dat geen enkel probleem.

Nog inspiratie nodig voor picknickgerechten? Wij hebben 3 makkelijke, zomerse recepten voor je bedacht! 

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden