← Terug naar overzicht

Op kamers in Delft

studentenkamer

Tijdens je studententijd op kamers in Delft gaan is leuk, maar wordt helaas steeds moeilijker. Door het woningtekort kan het lastig zijn om een kamer te vinden in Delft. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor tijdens (en na) de zoektocht!

Waar moet je op letten tijdens je zoektocht?

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je wilt als je op kamers in Delft gaat. Naar wat voor woonruimte ben je op zoek? Wil je in een studentenhuis wonen of liever zelfstandig? Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft studentenwoningen in Delft. Denk daarnaast na over hoe groot de kamer minimaal moet zijn. Hoeveel huisgenoten wil je? En ook niet onbelangrijk, hoeveel heb je per maand te besteden aan huur? Het is een aanrader om voor jezelf een lijstje te maken met dit soort eisen. Tijdens het zoeken kun je dan makkelijker filteren. Wanneer je op veel verschillende kamers reageert, kan het ook handig zijn om dit voor jezelf te noteren. Schrijf kort op om wat voor kamer het gaat en wanneer je gereageerd hebt. Soms kun je een advertentie namelijk niet meer terugvinden.

Hoe vind je een kamer in Delft?

Er zijn verschillende zoekmogelijkheden voor kamers in Delft. Als je al in Delft studeert en lid bent van een studentenvereniging, kun je je eigen Delftse netwerk gebruiken. Daarnaast is sociale media in dit soort situaties altijd heel handig. Zo zijn er verschillende Facebookgroepen en -pagina’s waar advertenties voor kamers geplaatst worden. Word bijvoorbeeld lid van de Facebookgroep Kamer in Delft of kijk op de pagina Zoekt kamer in: Delft. Op onze website houden we het kameraanbod in Delft ook in de gaten. Tot slot kun je je inschrijven voor (betaalde) woningsites, maar wees hier voorzichtig mee. Je krijgt dan namelijk niet altijd waar voor je geld.

Hoe maak je een goede indruk op een hospiteeravond?

Veel studentenhuizen zoeken een huisgenoot via hospiteeravonden, in Delft ook wel instemmingsavonden genoemd. Als de bewoners jouw reactie op de advertentie leuk vinden, word je uitgenodigd voor een hospiteeravond. Hoe zo’n avond eruitziet en hoeveel anderen er zijn uitgenodigd, verschilt vaak per huis. Zo’n avond kan daarom erg spannend zijn. Je wilt immers een goede indruk maken. Het belangrijkste is dat je jezelf bent. Bedenk van tevoren wat je graag over jezelf wilt vertellen en wat jij zelf zoekt in een huis. Hier vind je meer tips voor hospiteeravonden.

Waar moet je aan denken tijdens de verhuizing?

Heb je een kamer weten te bemachtigen? Dan is het tijd voor de verhuizing. Waarschijnlijk heb je nieuwe spullen nodig. Natuurlijk kun je hiervoor even langs Ikea, maar door spullen op Marktplaats te kopen ben je vaak een stuk goedkoper uit. Daarnaast zijn er een aantal administratieve zaken die je moet regelen. Schrijf je bijvoorbeeld in bij de gemeente en vergeet niet je adres te veranderen bij andere instanties. Check ook of je de juiste verzekeringen hebt en waar je terecht kunt voor een tandarts en huisarts in Delft.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden