← Terug naar overzicht

Onmisbare dingen als nieuwe student

benodigdheden studenten

Ga jij na de zomervakantie beginnen met studeren? Dan vraag jij je vast af wat je allemaal nodig hebt als nieuwe student. Er zijn heel veel dingen handig om te hebben als je gaat beginnen om te studeren, maar vandaag vertellen we je over de 5 belangrijkste dingen die je nodig hebt als student!

1. Een goede telefoon

Als je gaat studeren heb je tegenwoordig wel echt een goede smartphone nodig. Een iPhone SE 2 bijvoorbeeld. Deze telefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood en heeft net als de iPhone 11 een A13 Bionic-proccesor. Dit is de snelste en energiezuinigste chip die Apple ooit heeft gemaakt! Deze processor kan wel een biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren en dat zorgt ervoor dat jij kunt genieten van mooiere graphics en een verbeterde snelheid. Een iPhone SE 2 is de perfecte keuze als je een Macbook hebt. Dan kun je alles synchroniseren met elkaar, dit maakt het leven als student een stuk makkelijker!

2. Noise cancelling koptelefoon

Als je moeite hebt met concentreren is een noise cancelling koptelefoon de perfecte oplossing. Als je 'm opzet hoor je bijna niets meer, zelfs als je geen muziek op hebt. Ook moeten we ons allemaal aanpassen aan de coronamaatregelen, dus de kans is groot dat je het komende studiejaar vaak moet thuis studeren. Hierdoor kun je last krijgen van jouw huisgenoten die harde muziek draaien, of de hond van de onderburen. Koptelefoon op, muziekje aan en je zit binnen no time in de benodigde focus!

3. Externe schijf

Bij iedere studie moet je verslagen schrijven en geloof ons als we zeggen dat je deze graag op drie verschillende plekken wilt opslaan. Op jouw laptop, op Dropbox of Google Drive én op je externe schijf. Het aller-, allerergste wat een student kan overkomen is een gecrashte laptop 2 uur voor de deadline en nergens een back-up hebben staan. We raden je aan om een externe schijf te kopen vanaf 1 TB. Hier kun je de komende jaren mee vooruit en kun je alles wat je op je laptop hebt staan op kwijt. 

4. Goede thuiswerkplek

We hadden het er al eerder in deze blog, maar door de coronacrisis is de kans groot dat je veel thuis zal moeten studeren. Daarom is het belangrijk dat je in jouw studentenkamer of -huis een plekje hebt waar jij goed kunt studeren. Zorg voor een tafel en een goede stoel, werken vanuit je bed is een absolute no-go. Hiermee sloop je je rug en het doet je concentratie geen goed. Een ander iets waarmee jij gemakkelijk je thuiswerkplek kunt verbeteren is door het neerzetten van kamerplanten. Kamerplanten zorgen namelijk voor een gezondere, schonere lucht in jouw muffe studentenkamertje. Precies wat je nodig hebt als je hard aan het blokken bent voor de tentamens!

5. Bijbaantje

Of je er nou aan wilt geloven of niet, op een bepaald moment moet iedere student aan een bijbaantje geloven. Wij raden je aan om te gaan voor studiegerelateerde bijbaan, omdat je hiermee je cv meer waard kunt maken! Helemaal verstandig om hiermee te beginnen in het eerste studiejaar. Hiermee pas je gelijk de theorie van jouw studie toe in het dagelijkse leven. Je bouwt hiermee veel ervaring op, dit zal jou straks bij het zoeken naar een stageplek, afstudeerbedrijf of startersfunctie erg helpen. Je hebt namelijk een streepje voor op de rest! Naast het feit dat je veel leert en geld binnenkrijgt, leer je in jouw nieuwe studentenstad gelijk mensen kennen. Een bijbaan is de slimste manier om een sociaal netwerk op te bouwen!

Zorg dat je over een aantal weken goed voorbereid kunt beginnen aan jouw nieuwe studie, maar met bovenstaande tips kom je al een heel eind. We wensen je nog een fijne zomer :-)!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden