← Terug naar overzicht

Wonen in een studentenhuis in Delft

studenten keuken

In je studententijd op kamers gaan, is een echte aanrader. Je leert dan hoe het is om op eigen benen te staan. En het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Het kan echter wel lastig zijn om een kamer in een studentenhuis in Delft te vinden. Als je na de zomer in Delft gaat studeren, is het daarom slim om je alvast te oriënteren.

Voordelen van wonen in een studentenhuis in Delft

Op kamers wonen heeft veel voordelen. Je hoeft je niet meer te verantwoorden als je laat (en misschien een beetje dronken) thuiskomt van uitgaan en je kan lekker lol maken met je huisgenoten. Als je nog niet in Delft woont, kan het bovendien behoorlijk schelen qua reistijd naar de universiteit. Daarnaast leer je voor jezelf te zorgen. Dit gebeurt misschien niet van de ene op de andere dag, maar geef jezelf de tijd. Als je een tijdje niet meer bij je ouders woont, krijg je al dat boodschappen doen, schoonmaken en koken vanzelf wel onder de knie.

Mogelijkheden

Als je zeker weet dat je op kamers wilt in een studentenhuis in Delft, kun je gaan nadenken over de mogelijkheden. Het is natuurlijk niet zeker dat je iets vindt wat aan al je eisen voldoet, maar het is wel handig om te weten waar je naar op zoek bent. Bedenk bijvoorbeeld in welke wijk je graag een kamer zou willen. Hulp nodig? Lees dan deze blog over de leukste studentenwijken in Delft. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende soorten woningen en kamers waar je terecht kunt komen. Zo zijn er grote en kleine studentenhuizen, maar kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor wonen bij een hospes/hospita of in een antikraak woning. Wanneer je antikraak woont kun je flink wat geld besparen, maar moet je er wel rekening mee houden dat je woonplek tijdelijk is. Hier lees je meer over antikraak wonen in Delft.

Zoektocht naar een studentenhuis in Delft

Als je weet waar en hoe je wilt gaan wonen, is het tijd voor de zoektocht naar een leuk studentenhuis in Delft. Er zijn verschillende manieren om te zoeken. Je kunt je eigen netwerk inschakelen, reageren op Facebookberichten in de Kamer in Delft-facebookgroep of je aanmelden voor (betaalde) woningsites zoals Kamernet. Wanneer je lid bent van een studentenvereniging, kun je via die weg misschien wel een kamer bemachtigen. Heb je geen haast met zoeken? Dan zijn gratis zoekmogelijkheden uiteraard een aanrader! Veel betaalde woningsites zijn niet 100% betrouwbaar en als arme student kun je je geld vast wel ergens anders voor gebruiken. Via onze website kun je je (gratis) aanmelden voor een maandelijkse nieuwsbrief met de beste kamers in Delft. Op deze pagina vind je nog meer zoektips voor een studentenkamer in Delft.

Hospiteren

Veel studentenhuizen in Delft werken met hospiteeravonden. Je wordt dan samen met een paar anderen uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners van het huis. Vonden zij jou de leukste? Dan krijg je de kamer. In Delft worden deze avonden ook wel instemmingen genoemd. Het verschilt per huis hoe zo’n avond wordt aangepakt. Het ene huis maakt er echt een wedstrijd van, terwijl het andere huis gewoon een gezellige borrelavond organiseert. Hoe dan ook, het helpt wanneer je je een beetje voorbereidt. Bedenk van tevoren wat je tijdens het hospiteren belangrijk vindt om over je zelf te vertellen. En denk ook na over wat jij van je huisgenoten verwacht. Ook kan het helpen om een lekker flesje wijn mee te nemen. Daar worden de meeste studenten wel blij van!

Verhuizing

Als je een studentenhuis in Delft gevonden hebt, kan verhuizen ook nog een hele klus zijn. Naast het versjouwen van al je spullen, zijn er nog veel zaken waar je aan moet denken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe huisarts en tandarts. En bedenk of je een inboedelverzekering wil afsluiten. Vergeet je tot slot niet in te schrijven bij de gemeente Delft!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden