← Terug naar overzicht

Zomervakantie 2020: staycation in Delft

staycation in delft

Een vakantie in het buitenland zit er deze zomer helaas niet in. Vanwege het coronavirus moeten we de komende tijd nog veel afstand houden en zo min mogelijk reizen. Gelukkig zijn er activiteiten in Delft die voldoen aan de RIVM-regels. In deze blog lees je wat je tijdens je staycation kan doen. 

Picknicken in Delft

Lekker buiten de deur lunchen of dineren is in deze tijd een stuk lastiger dan normaal. De terrassen zijn dan wel weer open, maar vanwege de coronamaatregelen is hier vaak maar beperkt plek. Om toch ergens anders dan thuis te eten, kun je een picknick organiseren. Bereid een lekkere maaltijd voor met je huisgenoten of andere quarantainebuddies en zoek een rustig plekje uit. Ga bijvoorbeeld aan de plas zitten bij het Delftse Hout.

Wandel- of fietstocht

Om een beetje in beweging te blijven, kun je bij lekker weer ook een lange fiets- of wandeltocht maken. Weet je niet zo goed waar je heen moet lopen of fietsen? Geen probleem, daar heb je tegenwoordige handige apps en websites voor. Wandelroutes kun je bijvoorbeeld plannen via Wandelnet. Voor fijne fietsroutes is Fietsnetwerk een goede site.

Pimp je tuin of balkon

Ben jij zo’n geluksvogel met een tuin of balkon in zijn studentenhuis? Dan is dit hét moment om deze eens een goede make-over te geven. Hoewel we weer wat meer mogen dan een tijdje geleden, is thuisblijven nog altijd het veiligst. Als je lekker op je eigen balkon of in je eigen tuin kan chillen, is het dus een win-winsituatie. In de blog van Puck lees je hoe je je tuin of balkon opknapt met een studentenbudget.

Verveel je je?

Ben je je na deze tips nog steeds aan het vervelen? Of is het slecht weer waardoor je geen leuke buitenactiviteiten kunt doen? Check dan deze tips over thuisblijven door het coronavirus.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden