← Terug naar overzicht

Solliciteren tijdens coronacrisis

bureau

Sta jij op het punt om een een (bij)baan te zoeken? In tijden van corona gaat solliciteren net even wat anders dan normaal, maar het is zeker niet onmogelijk! Veel bedrijven en organisaties beginnen langzaam te wennen aan alle veranderingen en er wordt overal rekening gehouden met de 1,5 meter-samenleving. Solliciteren is normaal iets wat je face-to-face doet. Lees hier welke mogelijkheden er nu zijn om te solliciteren tijdens de coronacrisis.

Telefonische sollicitatie

Net als een fysieke sollicitatie vraagt een telefonische sollicitatie veel voorbereiding. Zorg dat je je verdiept hebt in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Laat merken dat je geïnteresseerd bent door vragen te stellen. Het lastige aan een telefonische sollicitatie is dat ze je niet kunnen zien. Probeer rustig te praten, zodat je goed te verstaan bent. Een voordeel zou kunnen zijn dat je alles wat je wil vragen of vertellen op een briefje kan schrijven, zonder dat jouw gesprekspartner dit ziet. Zo weet je zeker dat je niks belangrijks vergeet en laat je je van je beste kant zien!

Videobellen

Er zijn ontzettend veel apps om te videobellen, waar je met solliciteren tijdens de coronacrisis goed gebruik van kan maken. Het fijne is dat je elkaar kan zien, dit maakt een gesprek altijd net iets persoonlijker. Zorg voor een verzorgde outfit (in ieder geval de bovenkant) en bereid je goed voor. Het voordeel van een videosollicitatie is dat je gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding kan zien. Hierdoor krijg je snel een betere indruk van iemand. Zet de radio of andere achtergrondgeluiden uit en zorg dat je goed daglicht hebt. Het is misschien even wennen, maar ook een videosollicitatie gaat helemaal goed komen!

Solliciteren kan altijd

Dat er genoeg mogelijkheden zijn om te solliciteren tijdens de coronacrisis is wel duidelijk. Veel mensen laten zich in hun zoektocht naar een (bij)baan tegenhouden door de coronacrisis. Veel bedrijven gaan nu door een zware periode, maar er zijn ook genoeg bedrijven waar alles verder gaat of waar ze het op dit moment juist ontzettend druk hebben. Solliciteren kan dus altijd, ook tijdens de coronacrisis!

Heb jij tussen het solliciteren en werk zoeken door, nog genoeg tijd voor andere dingen? Ga dan aan de slag met klusjes die er anders nooit van komen! Bijvoorbeeld je huis opruimen in 3 stappen.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden