← Terug naar overzicht

Handig: interactieve tv en apps voor je tv!

Netflix

Als je in een studentenhuis woont, woon je waarschijnlijk met een heleboel anderen. Je moet met iedereen rekening houden en de tv in de gemeenschappelijke ruimte delen. Je lievelingsserie zoals thuis rustig op de bank kijken, zit er dus vaak niet in. Gelukkig zijn er vandaag de dag een heleboel oplossingen, waardoor je je favoriete serie op elk moment terug kunt kijken. Je leest hier welke opties er zijn!

Interactieve tv

Als je vroeger iets op tv wilde kijken, moest je ervoor zorgen dat je ruim op tijd klaar zat op de bank om niks te missen. Tegenwoordig is dit gelukkig geen probleem meer! Dankzij interactieve tv kan je namelijk tv-programma’s terugkijken op het moment dat het jou het beste uitkomt. Kijk jij wel live programma’s en komt er iets belangrijks tussendoor, zoals een telefoontje? Dan kan je het programma gemakkelijk op pauze zetten om het vervolgens op een ander moment terug te kijken. Voor studenten die vaak spontane plannen maken, veel moeten studeren en hard moeten werken, is het natuurlijk ideaal om interactieve tv in je studentenhuis te hebben. Zo mis je niks!

Netflix en Videoland

Tegenwoordig kent iedereen het razend populaire Netflix. Vanaf €8,- per maand kan je onbeperkt leuke films en series kijken. Je kan er zelfs voor kiezen om series en films op vier verschillende schermen tegelijkertijd te laten kijken. Je kan bijvoorbeeld met je huisgenoten één account aanmaken en de kosten vervolgens delen door vier! Zo is iedereen in huis voorzien van Netflix. Hetzelfde geldt voor Videoland, hier vind je meer Nederlandse series, programma’s en films. Je moet ervan houden, maar voor een compleet aanbod is het handig om ook een account aan te maken en de kosten te delen. Zo kan je voor heel weinig geld ontzettend veel leuke films en series. Samen met je huisgenoten of juist alleen, want het handige van Netflix en Videoland is dat je het vanaf de meeste tv's kunt kijken, maar ook vanaf je laptop, telefoon of tablet. Zo kan iedereen altijd kijken wat hij of zij wil!

NLZiet

Hebben jullie geen tv in huis of vind je het niet nodig om er een aan te schaffen? Maar wil je wel tv kijken? Dan is NLZiet echt iets voor jou. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot alle programma’s die worden uitgezonden op NPO 1,2 en 3, RTL en SBS. Je kan de programma's live kijken of later terugkijken. Je kan de NLZiet app makkelijk op je laptop of smartphone installeren. Als je een Google Chromecast hebt, is het ook mogelijk om het programma te streamen naar je televisie. Genoeg mogelijkheden dus!

Internet

Bij interactieve tv en de andere apps is een goede internetverbinding van levensbelang. Zeker als je met veel huisgenoten woont, maakt iedereen continu gebruik van het netwerk met een smartphone, laptop en misschien wel smart tv. Met Speedtest kan je meten hoe snel de wifi in jouw huis is en van welke provider je gebruikt maakt. Als het tv kijken via internet dus niet soepel gaat, kan je daar altijd even checken of het aan de internetverbinding ligt. Vallen de resultaten van je internetverbinding tegen? Dan kan je misschien overwegen om een andere internetaanbieder te zoeken!

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden