← Terug naar overzicht

Pasen 2020: de lekkerste paasbrunch recepten!

Paasbrunch

Het is april, het zonnetje heeft zich al meerdere keren laten zien en de paaseitjes zijn al maanden lang te koop in de supermarkt. Helaas moet je deze Pasen anders vieren dan dat je misschien gewend bent. Door de coronamaatregelen mag je helaas niet met de hele familie aan tafel. Toch vinden wij dat je tijdens het paasweekend best mag uitpakken. Of je nou alleen, met z'n tweeën of in een studentenhuis woont. Daarom vind je hier de lekkerste paasbrunch recepten voor Pasen 2020!

Makkelijk paasbrunch recept: gevulde eitjes

Bij Pasen horen eitjes. Of dit nou chocolade eitjes zijn of eieren van de kip. Een gemakkelijk, maar heerlijk paasbrunch recept is gevulde eitjes. Je kan dit gerecht met veel verschillende ingrediënten maken. Zo kan iedereen er zijn eigen draai aan geven! De basis krijg je door hardgekookte eieren te halveren. Haal de dooier eruit en meng deze met mayonaise tot een glad mengsel. Voeg er naar eigen smaak nog andere ingrediënten aan toe, zoals zalm, pesto, bacon of kerrie. Dit mengsel stop je weer terug in het eiwit waar de dooier zat. Supersimpel en erg lekker!

Zoet paasbrunch recept: carrot cake pancakes

Ben jij na alle hartige hapjes toe aan iets zoets? Carrot cake pancakes zijn lekker en makkelijk om te maken. Meng wat geraspte wortel door je pannenkoekenbeslag en bak er kleine pannenkoekjes van. Liefst in de vorm van een haas natuurlijk! Meng daarna alleen nog wat kwark met vanillesuiker en serveer dat bij de pannenkoekjes met eventueel wat nootjes. Wil je liever voor een gezondere variant gaan? Laat dan de vanillesuiker weg en smullen maar!


Origineel paasbrunch recept: croissant met...

Dit is misschien iets wat je wel vaker maakt in het weekend: bladerdeeg oprollen, even in de oven en je hebt heerlijke verse croissants. Maar gebruik dit paasbrunch recept om net iets meer indruk te maken op je familie, lover of huisgenoten! Breek wat Oreo-koekjes in kleine stukjes en rol ze mee in het bladerdeeg tot croissantjes. Voor alle Oreo liefhebbers is dit echt een hemels recept en je krijgt sowieso punten voor originaliteit!

Lekker paasbrunch recept: sandwiches

Sandwiches zijn echt onmisbaar tijdens een paasbrunch! Het leuke aan sandwiches is dat je veel verschillende varianten kan maken. Ga voor een klassieke sandwich met kaas en komkommer. Een clubsandwich met zalm of kip. Of een sandwich met carpaccio en truffelmayonaise! Waarschijnlijk zijn de sandwiches niet het enige dat er op tafel staat. Snij de sandwiches door de helft of door vieren. Zo heb je je eigen mini-sandwiches en kan je dus van meerdere sandwiches genieten!

Met deze gerechten kan je in ieder geval een heerlijke paasbrunch organiseren voor jezelf en je huisgenoten. Hopelijk schijnt de zon tijdens de paasdagen en kan je lekker op het balkon of in de tuin brunchen. Wil jij je tuin of balkon nog zomerklaar maken? Lees dan hier budgetproof tips voor een gezellige tuin of balkon.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden