← Terug naar overzicht

Huis opruimen in 3 stappen

kleding opvouwen

Je kamer of huis opruimen en schoonmaken, kan behoorlijk wat tijd kosten. Je kan tegenwoordig zelfs professionele hulp inschakelen of de methode van opruimgoeroe Marie Kondo volgen. Het is dan ook een rotklus, maar geeft zoveel voldoening als het gedaan is. Je zal er wat tijd in moeten steken, maar met dit stappenplan heb je uiteindelijk een mega opgeruimd huis. Let’s go!

1. Keuzes maken

Misschien is het moeilijkste aan opruimen wel het weggooien van dingen. Het is heel belangrijk dat je voor jezelf weet wat jij belangrijk vindt. Als je kan selecteren wat voor jou heel belangrijk is (en je dus niet wil weggooien), maak je het makkelijker voor jezelf om wel afstand van minder belangrijke dingen te kunnen doen.

2. Kleding opruimen

In jouw kledingkast (die waarschijnlijk bomvol hangt) is er een groot gedeelte wat je amper of nooit draagt. Dit zorgt ervoor dat je denkt dat je niks hebt om aan te doen, want het geeft alleen maar pure keustress! Gooi alle kleding uit je kast en maak drie verschillende stapels. De eerste stapel wordt de kleding waarvan je zeker weet dat het wil houden. Gooi op de tweede stapel de twijfelgevallen en op de derde stapel komen de kledingstukken waarvan je niet eens meer wist dat je ze had en nooit meer gaat dragen. Het enige dat je dan nog moet doen, zijn de twijfelgevallen houden of weggooien. Ben je te lang aan het twijfelen bij een kledingstuk? Die hoort dan op de ‘weggooi stapel’. Als dit je is gelukt en je de smaak te pakken hebt, kunnen we door naar de volgende stap voor een schoon huis!

3. Huis opruimen

Wat je met je kleding hebt gedaan, kan je natuurlijk toepassen op heel veel andere spullen in huis. Het is vooral belangrijk dat je dubbele spullen of ‘spullen misschien voor later’ de deur uit doet. Dit zijn typisch van die dingen die je uiteindelijk toch niet meer gaat gebruiken en dus alleen maar voor rotzooi en onrust zorgen. Geeft het je een beter gevoel om er iemand anders blij mee te maken? Breng het dan bijvoorbeeld naar een kringloop of verkoop het online.

Het mag dan wel een grote klus zijn, maar je zal zien dat je opruimen op deze manier langzaam leuk gaat vinden! Na het opruimen en harde werken ben jij vast weer toe aan iets leuks! Lees hier dan nog wat tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden