← Terug naar overzicht

Welke verzekeringen heeft een student nodig?

verzekeringen

Tegenwoordig kunnen we voor alles eigenlijk een verzekering afsluiten. Hartstikke handig, maar wij (arme) studenten willen alleen wat we écht nodig hebben. Ook willen we niet voor onverwachtse, hoge kosten komen te staan. Daarom hebben wij de belangrijkste verzekeringen voor jou op een rijtje gezet!

Zorgverzekering 

De allerbelangrijkste: zorgverzekering! Naast het feit dat een zorgverzekering verplicht is in Nederland, heb je het ook echt nodig. Geen student heeft een fortuin op de bank staan waarmee hij of zij de ziekenhuiskosten na een ongeluk kan betalen. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering. Zo lijkt de goedkoopste verzekering in eerste instantie heel aantrekkelijk, maar geeft deze ook genoeg dekking? Je kunt zorgverzekeringen vergelijken om er snel achter te komen welke verzekering het beste past bij jou en jouw gezondheid. Ook is het verstandig om ieder jaar opnieuw te onderzoeken welke zorgverzekering het beste bij jou pas. Ieder jaar veranderen de premies en voorwaarden van de verzekeraars, maar jij hebt ieder jaar ook andere wensen en eisen. Heb je al zorgtoeslag aangevraagd? Veel studenten komen hiervoor in aanmerking, waarschijnlijk jij ook!

Inboedelverzekering

Bij je ouders hoefde je hier waarschijnlijk niet aan te denken, maar nu je op jezelf woont is het wel belangrijk: een inboedelverzekering. Hiermee krijg je schade vergoed bij bijvoorbeeld brand of diefstal in je huis. Als student heb je dure spullen zoals een telefoon, laptop en tv. Het is daarom verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, maar niet verplicht. Er zijn speciale inboedelverzekeringen voor studenten en deze zijn heel erg betaalbaar. Lees wel goed wat de voorwaarden zijn, want soms meot je kamer aan bepaalde zaken voldoen. Check voor de zekerheid ook even je huurcontract; soms zit de inboedelverzekering er al bij in!

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die je bij (de spullen van) anderen aanricht. Misschien leen je wel eens een laptop van een medestudent. Als je deze laat vallen dan kost dat je bakken met geld, maar met een verzekering wordt dit (deels) vergoed. Ook de aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel een aanrader. Zeker omdat je al zo’n verzekering hebt voor nog geen €5,- per maand! Dat is het dus zeker wel waard.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden