← Terug naar overzicht

Tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen deel 2

kaartjes schrijven

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag, wordt je geduld helaas nog langer op de proef gesteld. Je hebt misschien al heel veel spelletjes uitgespeeld, boeken gelezen en al je puzzels zijn inmiddels ook opgelost. En je hebt ook al de tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen deel 1 gevolgd. Toch moet je jezelf nog een tijdje zien te vermaken in deze tijden van corona. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om je dag door te komen. Lees hier extra tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen.

Haal je Wii tevoorschijn

Vroeger stond je nog wel eens fanatiek te tennissen of bowlen voor de tv. Deze spelletjes op de Wii waren ontzettend leuk om samen met je broertje of zusje te spelen. Misschien is er nu een huisgenoot die je kan uitdagen. Het voordeel van Wii-spelletjes is dat er genoeg spellen zijn waarbij je veel moet bewegen. Zo kom je op een leuke manier ook aan genoeg beweging in huis!

Kaartjes schrijven

Je hebt vast wel meegekregen hoeveel opa’s en oma’s nu eenzaam zijn en helaas geen bezoek kunnen ontvangen van kinderen, kleinkinderen of de buurvrouw. Veel mensen op leeftijd beginnen liever niet aan videobellen, maar waarderen het altijd als ze een kaartje met een leuke boodschap ontvangen. Knutsel je eigen kaartjes en stuur het een en ander rond naar bijvoorbeeld je buren, familie of mensen in verzorgingstehuizen. Zo blijf jij lekker bezig en bezorg je heel veel mensen een glimlach!

Taalcursus

Heb jij er altijd al van gedroomd om vloeiend een vreemde taal te kunnen spreken? Dan is dit nog een leuke tip tegen verveling tijden de coronamaatregelen. Aangezien je nu veel thuis bent, kan je eindelijk je kans pakken om een vreemde taal te leren. Lees kinderboeken, zoek apps op je telefoon, kijk een film zonder ondertiteling of volg een echte taalcursus. Het is in ieder geval belangrijk dat je iedere dag bezig bent met de taal en herhaling zorgt ervoor dat jij uiteindelijk de taal zo onder de knie hebt!

Iets organiseren

Ondanks dat je niet met te veel mensen bij elkaar mag zijn, is het misschien wel leuk om je huisgenoot, familie of een vriend(in) te verrassen. Leg een bloemetje voor de deur bij je opa en oma. Kook je lievelingsgerecht en breng het langs bij je ouders of organiseer een spelletjesavond inclusief hapjes en drankjes voor je huisgenoten. Als jij verschillende dingetjes gaat organiseren, vliegt je dag zo voorbij!

Wil jij naast alle leuke tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen ook je tijd besteden aan belangrijke dingen rondom je studie of bijbaan? Doe onze Skill Builder en geef je cv een boost!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden